Reisplanning voor 2018. Welke reisjes brengt het nieuwe jaar ons?

Het jaar loopt stilaan op z’n einde.  En daarmee groeit ook de goesting om een reisplanning te maken voor 2018.  Wat worden de ontdekkingen van 2018?  Welke plekjes ga ik het komend jaar schrappen op mijn bucketlist?  Heerlijk vind ik het.  Dat plannen.  Dan voel ik me als een kind in een snoepwinkel.  The sky is the limit.  Zoiets.  Hoewel dat niet helemaal waar is natuurlijk.  Toch niet tot die dag dat we een ezeltje met gouden munten hebben gevonden.  Of een werkgever die een half jaartje zonder onze aanwezigheid kan, zodat wij fulltime kunnen reizen.

En zo heeft dit snoepkind zich al flink laten gaan in de planning.  De verlofdagen zijn vastgelegd.  De locaties beginnen stilaan vorm te krijgen.  Benieuwd waar ik heen trek het komende jaar?  Welke plekjes we in 2018 kunnen aanvullen op onze Wall deco world map?

Praag: 

Het stond al lang op mijn lijstje.  Vorige zomer zijn we er vrijwel gepasseerd, maar gingen we voluit voor de Tsjechische natuur.  Nu komt daar verandering in.  Want meteen na nieuwjaar, vlieg ik richting Praag.  Kwestie van het reisjaar goed in te zetten.  Toch?

reisplanning

 

Azoren: 

Ergens in mijn top 3 stond Sao Miguel, het grootste eiland van de Azoren.  Tot nu dus.  Want de vliegtickets zijn geboekt.  Huisje gereserveerd.  Auto gereserveerd.  Dit jaar worden de Azoren van mijn bucketlist geschrapt.  En wat kijk ik er al naar uit!  De Azoren behoren tot Portugal, maar bevinden zich ergens tussen Portugal en de VS.  Een uurtje of 4 vliegen vanuit België, en meteen ook de eerste vliegreis voor onze kids.  Op de planning: genieten van de adembenemende natuur.  En walvissen spotten.  Want die schijnen daar in grote hoeveelheden rond de eilandengroep te zwemmen.  Zalig!

reisplanning

 

Waddeneilanden: 

Het idee van een roadtrip door Schotland zal dit jaar even plaats moeten maken voor een reisje dichterbij.  Je kan niet alles willen natuurlijk.  Schotland schuift dus een jaartje op.  In de plaats daarvan trekken wij met ons busje en de Keereweer naar de Wadden.  Het was ooit ons eerste reisje samen toen we elkaar net kenden.  Leuke herinneringen aan en een prima bestemming voor de kids dus!

reisplanning

reisplanning

 

En dan zijn er nog een aantal tripjes die nog wat kunnen wijzigen.  Naargelang de goesting.  Of naargelang beschikbare vluchten.  Niet onbelangrijk, zo blijkt.  Zoals een citytripje in februari dat oorspronkelijk richting Ibiza zou gaan.  Bij gebrek aan vluchten in die richting, zullen we onze feestneus elders opzetten.

Verder zijn er plannen in de richting van een musicalweekend in Londen en een citytrip met manlief.  Naar Lissabon.  Of Kopenhagen.  Of wie weet wel Dublin.  Berlijn misschien?  Behalve verlofdagen ligt daaromtrent nog niet veel vast.  Beetje flexibiliteit is ook leuk. Toch?

 

En verder blijft het nog even een verrassing.  Wie weet wat komt er op mijn pad….

 

Waar ga jij heen in 2018?

 

 

19 gedachten over “Reisplanning voor 2018. Welke reisjes brengt het nieuwe jaar ons?”

  1. Heel leuk deze planning. Ik denk dat ik mijn tripje naar Amerika ook nog wil gaan doen, maar eerst afstuderen aankomend jaar! Ik ben trouwens nog nooit op de Waddeneilanden geweest. Misschien ook maar eens doen 🙂

  2. Wow, de Azoren! Heel mooi! Wij willen aankomende zomer naar Tenerife of iets in die richting, zijn we ook op huwelijksreis geweest in april jl. en is zó goed bevallen…

  3. Oh de Azoren! Klinkt zo goed! Hier nog niet echt plannen. Misschien een midweekje in april, maar dat zal gewoon in eigen land worden. Daarna eerst bevallen en misschien in september met zn 4en.

  4. Ik heb beide ook nog op mijn lijstje staan. Althans ik maakte ooit een lijstje maar dat is al helemaal niet meer up to date. Ik zou echt graag eens willen wad lopen, maar mijn man vind dit helemaal niks. Aangezien mijn vriendinnen in de kleine kinderen zitten, zal het nog wel even op zich laten wachten. Maar ik vul de lijst aan!

Wat vind jij van dit artikel?