#Reclame – Fotoboeken van Het Fotoalbum

Een tijdje geleden mocht ik een fotoboek maken van  Het Fotoalbum.  Dat kwam mooi uit!  We waren net terug van onze reis naar Italië, dus naar goede gewoonte stond ik net klaar om een fotoalbum  te maken.

Ik heb intussen al behoorlijk wat websites uitgeprobeerd – ik maak immers steevast van iedere reis een fotoalbum…dus reken maar uit!  – maar Het Fotoalbum kende ik nog niet.

Wat me vooral opviel bij het maken van mijn boekkeuze, waren de bijna belachelijk lage prijzen en het ontzettend ruime aanbod aan formaten.  Waar de keuze bij andere websites stopt bij A3, A4 of A5 liggend of staand, heb je hier ruimschoots de keuze uit 34 (!) verschillende boeken.  Enerzijds een heerlijkheid, anderzijds een kwelling voor een rasechte weegschaal als ik… Zou ik zus… zou ik zo…?   Ik moet eerlijk bekennen dat ik even door het bos de bomen niet meer zag en de verschillen tussen het grote aanbod niet altijd vond.

Ik koos uiteindelijk voor een liggend A4 exemplaar met spiraalbinding.  In mijn hoofd had ie een harde kaft, maar dat had hij niet.  Een foutje van mijn kant, en hoogstwaarschijnlijk te wijten aan de keuzestress die gepaard gaat bij een groot aanbod.

Het Fotoalbum werkt met een Offline software of Online software.  Ik probeerde de Offline software uit.  Deze werkt echt ontzettend gemakkelijk.  Erg gebruiksvriendelijk.  Het kan haast niet foutlopen.  Het Fotoalbum biedt heel wat mogelijkheden om je foto’s te schikken.  Daar vind je sowieso je gading in!  Je hebt ook de keuze om de achtergrondkleur te veranderen.

Waar bleef ik dan een beetje op mijn honger zitten?

– Het verzetten van foto’s.  Je kent het vast wel.  Je bent je fotoboek aan het ‘vullen’ en bedenkt plots dat die ene foto beter op een andere plaats zou staan.   Dan versleep je de foto eenvoudig naar een ander kader.  Dat lukt hier niet.  Je neemt namelijk meteen het hele kadertje mee.  Dat mist voor mij wat gebruiksgemak.

– Lettertype wijzigen.  Wat ik zelf wat vervelend vond, is dat er geen voorbeeld van ieder lettertype gegeven wordt.  Vermits ik helaas niet alle namen van lettertypes ken, was dat dus heel wat uitproberen.  Dat is natuurlijk geen ramp, maar kan volgens mij beter.

 

Buiten deze kleine details, was ik wel heel tevreden over het programma.

En verder?

Bij Het Fotoalbum hebben ze een heel snelle en correcte dienst na verkoop.  Bij iedere vraag die ik hen stelde, kreeg ik ontzettend snel een antwoord.  Dat is niet vanzelfsprekend, maar wel een erg fijn idee dat bestellingen zo goed opgevolgd worden.

Het resultaat dan… het belangrijkste punt natuurlijk!
Ik ben altijd een beetje bang om een fotoalbum te laten maken op een website die ik nog niet ken… Je kan je uiterste best doen om mooie foto’s te maken, als ze slecht gedrukt worden, heb je niets.  Maarrrrr… mijn angst was volledig onterecht.  Het Fotoalbum levert ontzettend mooi drukwerk.  Niet gekorreld, mooi afgewerkt, mooi papier.  Zelfs smartphonefoto’s werden mooi afgedrukt.

De beste punten even op een rijtje:

–  Prijs – kwaliteit ontzettend goed

– Mooie kwaliteit van de foto’s

– Snelle levering

– Fijne dienst na verkoop

 

En nu is het aan jou!  Ben jij al aan de slag met jouw vakantiefoto’s?  Kende jij Het fotoalbum al?

 

 

2 gedachten over “#Reclame – Fotoboeken van Het Fotoalbum”

  1. Super leuk! Ik heb nu tweeal albums gemaakt bij het fotoalbum, dit zijn jaarboeken, geen reisboeken, want het programma vind ik echt vervelend werken en de kwaliteit toch net iets minder dan pixum. Voor een jaarboek vind ik dat niet zo erg, vooral gezien de inderdaad belachelijk lage prijzen

Wat vind jij van dit artikel?