De herfst is (bijna) weer in ‘t land

De vakantie zit er al weer op.  De regen heeft z’n weg weer naar ons land gevonden.  En meteen zit je opnieuw in je werkritme.  Lijkt de herfst alweer in het land, al hebben we officieel nog een kleine maand zomer.  Zit de structuur er thuis meteen weer flink in.  Lijkt de vakantie plots erg ver verleden tijd.

 

Was het maar 12 maanden zomer.

Hoewel.

Hou jij dan niet van de kleurenpracht van bossen in de herfstmaanden?  De natuur die zich klaarmaakt voor de winter.  Het zachtjes tikken van de regen op het dak.  Een fris briesje.  Lekker veel zuurstof in de lucht.  De terugkerende rust in de grote steden en toeristische trekpleisters.  Alles wordt rustiger.  Stiller.  Een tikkeltje weemoedig.  Een vleugje tristesse.  Ook dat heeft z’n charme.  Dus tover je regenjas vanuit die onderste lade.  Bottekes aan.  En geniet.  Want ook de herfst heeft voor ieder wat wils in petto.

 

Ik kijk al uit naar een weekje Ardennen.  Ontwaken in de natuur die zich ‘s morgens nog veilig verstopt onder een mistige sluier en dan opeens zijn parels toont bij het eerste herfstzonnetje.
De herfst is ook hét ideale citytripseizoen.  De steden voor jou alleen.  Draaglijkere temperaturen.  Er even tussenuit terwijl iedereen in werksfeer is.
Of hou jij meer van de zee?  Ook die heeft naar mijn mening veel meer te bieden buiten het hoogseizoen.  Joggen op een verlaten strand.  Een heerlijke vorm van eenzaamheid.  Alle toeters en bellen alweer opgeborgen tot volgende zomer.
En ja.  Zelfs deze reisfanaat houdt er van om in de herfst gewoon thuis te zijn.  Onder een fleecedekentje.  Boekje lezen.  Dromen van de volgende reis.

En jij?  Welke plannen smeed jij, nu de herfst stilaan zijn intrede doet?  Blijf jij ook in het najaar de zon opzoeken?  Of geniet je van het ritme van de seizoenen in eigen land?

 

Zoek jij nog leuke herfstactiviteiten?  Hou dan zeker mijn blog in de gaten of kijk alvast naar de blogs van  De grotten van HanHet labyrint in Barvaux  en  Wie van de drie?

 

9 gedachten over “De herfst is (bijna) weer in ‘t land”

Wat vind jij van dit artikel?