Oude liefde roest niet: de liefde voor kamperen… Door Jacoba

Het kampeerseizoen komt er weer aan.  Krijgen jouw kampeeravonturen voor 2018 ook al stilaan vorm?  Samen met enkele gastbloggers, zet ik de komende weken tips en tricks online over kamperen.   Deze week: het verhaal van Jacoba van https://www.opreismetco.nl/, en hoe haar liefde voor kamperen weer opflakkerde…
Veel leesplezier! 

Hoe mijn liefde voor kamperen terugkwam

Toen ik klein was, ging ik met mijn ouders op vakantie naar Ameland, Luxemburg en Frankrijk. Steevast sliep ik in een tent. Op mijn zestiende was ik het zat, die geur van de tent, het felle ochtendlicht, dat gedoe dat je met een wc rol over de camping moest lopen als je naar het toilet moest. Ik moest er echt niks meer van hebben.

Vanaf het moment dat ik zonder mijn ouders op vakantie mocht (en kon) gaan, had ik maar een eis: een hotelkamer met een eigen badkamer. Tien jaar lang genoot ik hier met volle teugen van, ik vertelde iedereen die het maar horen wilde dat ik echt nooit meer ging kamperen. Tot ik in 2014 een kaartje had voor het geweldige festival Glastonbury. Nadeel: het duurde vijf dagen en je moest kampeerspullen meenemen. Ik zag er onwijs tegenop, maar na afloop was het een van mijn tofste ervaringen ooit. Het festival was (en is) geweldig en dat kamperen? Dat vond ik helemaal niet zo erg.

 

De zomer erna wilde ik op budgetvakantie en besloten een vriendin en ik met de auto en een tent naar Frankrijk af te reizen. Het plan was om kamperen en hotels af te wisselen, maar uiteindelijk sliepen we 90% van de tijd op een camping. Het scheelde bakken met geld, we stonden op de mooiste locaties en eerlijk is eerlijk, ik sliep als een roos!

Mijn allermooiste kampeerervaring moest toen nog komen, tijdens een road trip van 3,5 week door het zuidwesten van Amerika. Als je in het hoogseizoen afreist naar die regio, weet je dat hotelkamers in die periode schreeuwend duur zijn, vooral in de Nationale Parken. Daar sliepen we dan ook voornamelijk in een tentje (voor $35 te koop bij de Walmart) op een van de campgrounds. Koken deden we op kampvuur (mais met worstjes en sla is een topmaaltijd!), met een wijntje en konden na een drukke dag in alle rust genieten van de natuur en de sterrenhemel. Hoogtepunten waren de momenten dat ik ’s ochtends wakker werd en er opeens een hertje naast de tent stond te grazen. Ook die keer dat we ’s nachts zonder ‘dak’ sliepen in de woestijn en de sterrenhemel (inclusief de melkweg) zal ik nooit vergeten! Uiteindelijk hebben we die reis zeven nachten gekampeerd, een ervaring die ik nooit zal vergeten. Volgend jaar hoop ik hem over te doen, en dan nog meer mooie campings te ontdekken in het zuidwesten van Amerika.

 

 

Ben je benieuwd naar meer verhalen van Jacoba?  Neem snel een kijkje op haar website!

Eén gedachte over “Oude liefde roest niet: de liefde voor kamperen… Door Jacoba”

Wat vind jij van dit artikel?