Zie ginds komt….Claudia de Spacetourer minibus. Hoe onze kampeerverhalen er binnenkort wellicht een tikkeltje anders gaan uitzien.

Er is wat op til in ons kampeerleventje.  Er staat wat te gebeuren.  Tijd voor verandering.  De Sint kwam dit jaar zo te zien wat vroeger dan normaal.  En niet met de stoomboot.  Niet per paard.   Wel met een busje.  Ons busje.  Want voortaan rijden wij met een Spacetourer.  De naam alleen al.  Niet dat we zoveel kinderen hebben dat we een bus gevuld krijgen.  Niet dat die plannen er zijn.  Verre van.

spacetourer

Maar wat een mogelijkheden brengt zo’n busje met zich mee!   Als grote fan van het leven on the road is deze aankoop een heerlijkheid.  Onze kids rijden jaarlijks flink wat reiskilometers mee in de auto.  Wat een zaligheid dat ze dat vanaf nu kunnen met lekker veel beenruimte.  Een tafeltje.  Overigens kunnen ze vanaf nu ‘s avonds vanuit hun zetel de sterren tellen door het panoramisch dak.

 

Is het dan voorgoed gedaan met de goeie ouwe Keereweer?  Is hij voorgoed afgeschreven?  Moet hij het onderspit delven tegen de moderne technologie?  Nee hoor.  Voorlopig zeker niet.  Er gaat immers niets boven de charme van een oldtimertje.  (Hoewel dit span niet bepaald charmant zal ogen.  Als een tang op een varken, ofzoiets…    Soms wint luxe het nu eenmaal van charme.   Al zal er – manlief kennende – wellicht vroeg of laat toch weer een oldtimer autootje op de kop getikt worden voor korte trips.  Dan is het span alsnog compleet.)   Maar het biedt ons wel heel wat mogelijkheden wanneer de kids wat groter worden. Het zelfgemaakte stapelbedje in de keereweer doet prima dienst, maar op 6m² leven met 2 volwassenen en 2 opgroeiende kinderen… Dat wordt vermoedelijk binnenkort toch wat te veel van het goede.

spacetourer

Nu kunnen we beginnen plannen.  Uittekenen.  Inrichten.   Niet als fulltime kampeervoertuig, want Claudia de Spacetourer ( Niet mijn keuze.  Duh.  ) moet ook functioneren als werkvervoer.  Ze mag dus lekker veelzijdig uit de hoek komen.  Dus zal het een kwestie zijn van slim en flexibel inrichten.  Een daktent?  Een moduleerbaar keukenblokje?  Of enkel een extra ruimte om fietsen mee te nemen op vakantie?  Het zal wikken en wegen worden.  Tekenen en hertekenen.  Plannen en dromen.

Tegen de zomer mag Claudia haar veelzijdigheid alvast tonen in wat vermoedelijk een roadtrip door Schotland zal worden.   Intussen plannen en knutselen wij verder…  Wordt ongetwijfeld vervolgd… !

spacetourer

 

Ga jij wel eens op roadtrip met een minibus?  Wat vind jij dat er zeker niet mag ontbreken?  Wat zou jouw prioriteit zijn?  Jouw tips en tricks kunnen zeker van pas komen!

21 gedachten over “Zie ginds komt….Claudia de Spacetourer minibus. Hoe onze kampeerverhalen er binnenkort wellicht een tikkeltje anders gaan uitzien.”

  1. Oooh wat een groot verschil. Van het kleine charmante karaktervolle caravanetje naar de Spacetourer minibus. Maar ik versta het wel …
    Inderdaad afwisselen? Of met de spacetourer op pad, en de caravan aan de trekhaak? Dan slapen er twee in de caravan en twee in de spacetourer? of zie ik het dan helemaal verkeerd :p

  2. De minibus is wel heel leuk. Ik ben eerlijk gezegd niet zo van kamperen dus..maar wat een spannende plannen allemaal. Succes en veel plezier!

Wat vind jij van dit artikel?