Roadtrippen in de Rockies. Deel 1: Van Denver tot Custer. Van Mount Rushmore tot Sturgis.

Las je mijn vorige blog over de Verenigde staten al?  Klik hier voor onze avonturen in het Westen.

Het Amerikavirus blijkt iets hardnekkig te zijn.  Dit keer bracht het virus ons naar de Rocky Mountains.  De Rockies voor de vrienden.  Deze trip vertrok in Denver en bracht ons op de meest prachtige plaatsen die Amerika te bieden heeft.  Een heel stuk minder toeristisch dan onze eerste kennismaking met de Verenigde Staten, maar hoegenaamd niet minder indrukwekkend, integendeel.  Deze reis is mijn voorlopige favorietje, en je ziet meteen waarom.

 1. Route 1: Denver-Hot Springs.Onze eerste route bracht ons naar Hot Springs.  Eindeloze wegen.  Grote vlakten.  Alleen op de weg.  Amerika op z’n best.  Op en top genieten.
  Ken je zo van die dagen waarop alles in de plooi valt?  Dagen waarop je begint te twijfelen of toeval wel bestaat?  Dagen waarop alles je mee zit?  Op onze tussenstop in Cheyenne hadden wij zo’n moment.  Toevallig stopten we daar.  Een klein hongertje, zie je?Toevallig vond er net The Cheyenne Frontier Days plaats.  En al even toevallig kwamen net op het moment dat wij nieuwsgierig even wilde gaan kijken wat er daar gaande was, twee Amerikanen naar ons met twee tickets.  Tickets die ze zelf niet gingen gebruiken.  Tickets voor ons.  Het zat ons dus reuze mee die dag.  Alles viel in de plooi.  Toeval?The Cheyenne Frontier Days is een op en top Amerikaans rodeo evenement.  Groots.  En fantastisch.  Wat een spektakel! Heb je ooit het geluk dat je er ook net passeert tijdens de Frontier Days?  Grijp de kans met beide handen, want Amerikaanser dan dit wordt een Amerikareis niet.

  custer custer

 2. Route 2 : Hot Springs – CusterDe volgende route leidde via Wind Cave, Custer State Park, Crazy Horse Memorial en Mount Rushmore naar Custer.  Voor ons een van de mooiste routes van deze reis.  Op deze route was het ten eerste ontzettend rustig, in tegenstelling tot het later bezochte Yellowstone.  Ten tweede moest de fauna en flora er helemaal niet onder doen voor Yellowstone.We konden er helemaal alleen genieten van een eerste kennismaking met honderden bizons.  Vlakbij.  Niemand in de omgeving.  Alleen de bizons.  Genieten van hun rustgevende geronk.  Vol verwondering – en soms met een bang hartje – kijken naar hoe ze in een grote kudde in onze richting liepen.  Daverende grond onder onze Pontiac.  Magische momenten.  Daar.  In Custer State Park.

  custer custer

  Verenigde Staten en paardrijden is als Bollie en Billie.  Als Quick en Flupke.  Als Suske en Wiske.  Onlosmakelijk verbonden met elkaar.  Dat vinden wij.  En dus gingen we ook hier de natuur verkennen vanop de rug van een paard.  Hoewel de omgeving tijdens deze tocht net iets minder spectaculair was dan vorige reis in de Red Canyon, blijft het toch een fantastische ervaring.Ook een must als je hier in de buurt bent (wat overigens een zéér relatief begrip is in de Verenigde Staten… ‘In de buurt’ kan net zo goed 300km verderop zijn.  Maar dit terzijde.  Een verwittigd man…. ) zijn de Crazy Horse Memorial en Mount Rushmore.  Vooral die laatste ken je zeker van Hitchcocks film ‘North by Northwest’.  Wie eerder al eens richting Scandinavië reisde en een tussenstop maakte in Legoland, zag Mount Rushmore wellicht ook in legoblokjes.  Al is dat laatste vast toch een pakje minder indrukwekkend dan deze Amerikaanse gigant.Crazy Horse Memorial vind je op een Amerikaanse boogscheut hier vandaan en is eveneens een erg fijn stopplaatsje.  Net als Mount Rushmore wordt Crazy Horse uitgehouwen uit de Black Hills.  In 1948 begon men aan dit enorme kunstwerk.  Tot op heden is het nog steeds niet afgewerkt… 

  custer custer custer

  custer custer

 3. Route 3: Custer – Sheridan

  Op onze derde etappe passeerden we Sturgis.  Een wereldberoemd stadje en het walhalla van menig motorrijder.  Heb je net als ik een motard in je gezelschap, zal je hier wellicht ook even halthouden.  Doorheen het jaar valt er weinig te beleven, maar begin augustus vinden alle tweewielers hun weg naar dit kleine plaatsje voor de Sturgis Motorcycle Rally.  Wij waren er net 2 dagen te vroeg.  We konden meegenieten van de opbouw.Het evenement zelf hebben we aan ons laten voorbij gaan.  Mij zegt het weinig.  Maar beste lezer/motard, krijg je het warm bij het geronk van motoren?  Ga jij uit je dak bij ‘frennekes’, fancy zadeltassen en fake vossenstaarten?  Boots en bandana’s?  ‘Chapementen’ en choppers?  Noteer dan alvast in je agenda.  Eerste week van augustus.  check.

  Manlief wil vast met je mee.

  Lees Hier deel 2  en Hier deel 3 van deze reis!

 

 

7 gedachten over “Roadtrippen in de Rockies. Deel 1: Van Denver tot Custer. Van Mount Rushmore tot Sturgis.”

 1. Prachtig land……ben er 4 keer geweest en denk er nog steeds met een beetje heimwee aan terug, Jammer genoeg hoort het nu niet meer tot de mogelijkheden. Mijn dochter gaat volgende maand voor een week of 4

 2. Als je een stad of dorp in amerika schrijft , schrijf de afkorting van de staat erachter, want elke staat heeft een Hot Springs or cheyenne,…. just saying😊 Mooi blog om te lezen, ik woon zo n 20 jaar in de states, have fun en safe travels👍

Wat vind jij van dit artikel?