Dit waren onze toppers op het vakantiesalon Antwerpen

Het vakantiesalon Antwerpen zit er alweer op.  Voor ons is dit telkens dé inspiratiebron van het jaar.  Hét moment om te gaan dromen van wat de toekomst ons brengt.  Hét moment om te kiezen en te plannen.  Te dromen en te wensen.  We geven onze ogen en onze oren de kost.  Laat maar komen!

Wat heeft dit jaar indruk op ons gemaakt?  Welke standhouders konden ons overtuigen?

Albanië

Toegegeven, Albanië is voor de meesten niet meteen hét vakantieland bij uitstek.  Niet meteen waarnaar je op zoek gaat op een vakantiesalon.  Toch trok het meteen onze aandacht.  Absoluut niets tegen Frankrijk, Duitsland en Spanje.  Maar het aanbod is zo groot, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.  En dat spreekt voor ons dan ietsje minder tot de verbeelding.

Albanië dus.  Prachtige natuur.  Weg van het massatoerisme.  Mooi weer.   En supervriendelijke mensen.  Dat speelt op het vakantiesalon ook mee natuurlijk.  Het krijgt een mooi plekje in onze bucketlist.  Reken hiervoor wel op een lange roadtrip, want met een ritje naar Albanië en terug zit je al gauw op 4500km.  Al hebben we dat wel eens eerder gedaan toen we naar Noorwegen reisden.  Ik heb alvast een roadtrip voor een volgend kampeeravontuur in mijn hoofd die ons via Kroatië naar Albanië zal brengen, en vervolgens via Italië weer naar huis voert.  Ik kijk er al naar uit!

 

vakantiesalon

vakantiesalon

Daktenten

Als we dan toch aan grote kampeertrips denken, komen we al snel bij daktenten.   Wat hebben we daar al vaak over nagedacht.  Onze Keereweer is fantastisch.  Maar een ienieminniestapelbedje dat manlief maakte, is voorlopig prima.  Maar zodra onze jongens een groeispurtje krijgen, zal 4 stuks op 4 m² toch wat te veel van het goede worden.  En dus lijkt het ons fantastisch voor een 2de slaapgelegenheid te maken op het dak van onze Claudia.  Op het vakantiesalon kregen we de tenten eens ‘in het echt’ te zien.  Hoe. Geweldig. Is. Dat.  Een comfortabel bed van 1.40m breed zowaar!  Bovenop je dak.  Inpakken en wegwezen. Hoe avontuurlijker, hoe liever.  Wat dat is wat een daktent uitstraalt: puur avontuur!  Heerlijk!  Intussen wikken en wegen we nog even.  Hier zagen we de tenten van Go for nature.  Binnenkort mag Footprints Around The World die van Op je auto slapen uittesten!  Wordt vervolgd!

 

Sri Lanka

Ik zag Sri Lanka het voorbije jaar al op verschillende reisblogs passeren.  En iedere keer schoof deze reisbestemming meer en meer richting nummer 1 in mijn wishlist.  En ik denk dat we onze eerste verre bestemming met onze kids bij deze gevonden hebben.  Het vakantiesalon heeft ons over de streep getrokken.  Kindvriendelijk, mooie natuur, fijne temperaturen, avontuur.  En olifanten natuurlijk.   Sri Lanka wordt het.  Al maakt Zuid – Afrika ook nog kans.  Had ik al gezegd dat ik een rasechte weegschaal ben?  Kiezen is verliezen… Ach, ik heb nog even de tijd om lekker te twijfelen.  De eerste verre reis zal immers nog niet voor dit jaar zijn.  Suggesties echter meer dan welkom!

vakantiesalon vakantiesalon

 

Nicole en Ingrid

Als je nu eens écht een inspirerend duo wil ontmoeten.  Een kwartiertje aan de praat met deze 2 avonturiers in de puurste zin van het woord, brengt mijn hoofd helemaal op hol.  Met de fiets hebben deze twee powerladies – die ik als kind destijds al volgde op radio 2 – zowat heel de wereld doorkruist.  Met een aanstekelijk enthousiasme vertellen ze apetrots over hun avonturen.   Reizen en schrijven.  Het verbaast je vast niets dat ik groen van jaloezie én met één van hun nieuwste boeken onder de arm weer huiswaarts keerde.

 

Bloggers 

En dan had je natuurlijk de reisbloggers op het vakantiesalon nog!  Voor het eerst kregen enkele bloggers ook een eigen standje.  Wat een fijn initiatief!  Ik onthoud vooral het enthousiasme van Lot van http://www.reisgoesting.be

Met een team van 12 reislustigen, bloggen ze er heerlijk op los.  Absoluut inspirerend en meer dan een kijkje waard!

 

Welke standhouders maakten op jou indruk?

Welke bestemmingen vind jij dat we zeker in ons achterhoofd moeten houden?

 

Dit artikel kwam tot stand door eigen ervaringen en werd op geen enkele manier gesponsord.

 

 

23 gedachten over “Dit waren onze toppers op het vakantiesalon Antwerpen”

  1. Ik ben eigenlijk nog nooit op zo’n soort beurs geweest, maar het klinkt best wel heel leuk voor inspiratie rondom bestemmingen waar je zelf helemaal niet aan zou denken!

    Waar ik wel even benieuwd naar ben: is zo’n beurs overigens ook een goede plek om (als blogger) samenwerkingen aan te gaan?

  2. Wat gaaf dat er ok een aantal bloggers aanwezig waren met een stand. Ik ga eigenlijk alleen altijd naar de bergsport beurs met reizen, tips etc, daar lijkt dit denk ik best wel op. ik hou er wel van.

  3. Wat tof dat bloggers ook hun standje kregen! En inderdaad, Albanië lijkt niet zo mooi in de ogen maar ik denk dat dit een land is waar we versteld van kunnen staan!

  4. Albanië, dat zag ik een jaartje of vier geleden al eens in een magazine staan. Ontzettend interessant. Deed mij denken aan toen Turkije nog niet zo bekend was als vakantieland. Lijkt mij hartstikke leuk, maar met een klein kind dan nog weer niet. We dachten dit jaar ook aan Bulgarije (zijn we ooit een jaartje of 10 geleden met zijn tweetjes geweest. Gewoon aan de kust). Maar H. moest mij eraan herinneren dat de taxi’s en huurauto waar we inzaten iedere keer dat we de boulevard naderden gecheckt werden met zo’n spiegel aan zo’n lange steel. Ja, op bommen dus. Ineens was ik genezen van het idee van Bulgarije. Het wordt dit jaar dus Gran Canaria 😉

Wat vind jij van dit artikel?