Weg in de wintermaanden: Agadir – door Joyce Vermeulen

Reeks: Weg in de wintermaanden.

In de aanloop naar de winter ging ik met enkele gastbloggers op zoek naar fijne bestemmingen tijdens de wintermaanden.  Het resultaat is deze Reeks: Weg in de wintermaanden.

Deze week:  De winter van Joyce Vermeulen van http://www.joyceblogt.nl

Zij neemt je zonder moeite mee in Marokkaanse sferen in Agadir.  Lees en geniet! 

Een kleine tijd terug ben ik voor de tweede keer afgereisd naar Marokko. Voor de tweede maal naar Agadir. ‘Maar Marokko is zo’n groot land en dan ga je terug naar dezelfde plek’ , hoor ik jullie al denken. Ik weet het.  Ik wil ook nog heel graag naar andere plaatsen in Marokko, maar deze plaats heeft toch een beetje mijn hart veroverd. 

Samen met mijn vriend verbleef ik in een hotel pal naast de boulevard waar je uitkijkt op het strand. Heerlijk is dat. Agadir is een havenstad aan de westkust van Marokko, en de grootste badplaats van dit land. Wanneer je over de boulevard wandelt, kom je uit bij Marina. Dat is een haven. Heel erg mooi en heel erg chique. Het grappige is dat het daar een beetje het ‘rijke’ deel van Agadir is. 

Agadir

In Agadir is er een hele grote souk, een Arabische markt. Er zijn als ik het goed heb wel 13 poorten. Elke poort vertegenwoordigt weer een andere afdeling, zo kun je bijvoorbeeld meubels laten maken. Er zijn groenten, fruit, kruiden, tapijten en spullen zoals shampoo en zeep die je ook bij ons zo in de supermarkt kunt kopen. Kleding is er in grote getale aanwezig, net als producten zoals Arganolie, waar Marokko natuurlijk om bekend staat.  Ook kun je zien hoe ze dat maken. Verder vindt je er ook eettentjes en zelfs grote elektronische apparaten zoals tv’s en koelkasten.  Wij hebben niet zo veel gekocht.  Wel een tajine , wat kruiden om thee van te maken en parfum in de vorm van blokjes. 

Agadir Agadir

Naast de souks kun je in Agadir terecht om te golfen.  Er zijn namelijk een aantal golfbanen. Verder kun je ook nog naar een openbare dierentuin. In Agadir zie je de perfecte mix van oud en nieuw.  Zo bevindt zich naast de hippe Samsung shop een oude slagerij waar de kop van een koe nog op de toonbank ligt.  Ook dat is Agadir.  

Agadir

Er is nog zo veel meer om te vertellen over dingen die je kunt doen in Agadir, maar ik vind het veel belangrijker om te laten weten hoe de sfeer daar is. De lokale mensen daar zijn hartverwarmend en maken graag een praatje met je. ( ook de niet-verkopers) Je voelt je overal welkom en bovendien is het een stad met een mooie omgeving. 

Lees je graag meer over Joyce?  Lees dan zeker haar blog of volg Joyce op Facebook en instagram

 

Liever een andere reisbestemming in de wintermaanden?  Zoek in deze reeks je ultieme bestemming!

 

Wat vind jij van dit artikel?