Weg in de wintermaanden: Gran Canaria – door Melissa Aarssee

Reeks: Weg in de wintermaanden.

In de aanloop naar de winter ging ik met enkele gastbloggers op zoek naar fijne bestemmingen tijdens de wintermaanden.  Het resultaat is deze Reeks: Weg in de wintermaanden.

Deze week:  De winter van Melissa Aarssee van https://emigrerengrancanaria.com 

Zij geeft je  dé 5 redenen om meteen een ticketje Gran Canaria te boeken.  Waar wacht je nog op? 

Het is weer herfst. En hoewel de temperaturen nog lang niet herfstachtig aanvoelen, beginnen veel mensen nu alweer te verlangen naar een weekje zon. Dus ben jij op zoek naar een vakantiebestemming waar je gegarandeerd bent van zon, zee en zaligheid?
Dan vertel ik je graag meer over Gran Canaria én deel ik 5 redenen waarom Gran Canaria de leukste (winter)bestemming is 😉
1. Korte vliegafstand
Gran Canaria is een klein eilandje in de Atlantische Oceaan en maakt deel uit van de Canarische Eilanden. Deze Spaanse eilandengroep is weliswaar onderdeel van de Europese Unie, maar ligt vlak naast Afrika. Vanaf vliegveld Zaventem, Eindhoven of Amsterdam vlieg je in 4,5 tot 5 uur naar Gran Canaria. Ze noemen het ook wel ‘The European Caribbean’ 😉
Gran Canaria
2. Altijd goed weer
Het is bijna niet te bevatten, maar op Gran Canaria is het écht altijd goed weer! Lente, zomer, herfst óf winter, dat maakt geen verschil. Gemiddeld gezien ligt de temperatuur op zo’n 25 tot 30 graden.
3. Prachtige stranden
Strandliefhebbers kunnen hun hart ophalen!  Gran Canaria heeft oneindig veel stranden: van hagelwitte zandstranden met turquoise water, tot rustige stranden voor locals én ruige surfers stranden met hoge golfen.
Gran Canaria
4. Voordelige bestemming
Gran Canaria is in veel opzichten een stuk voordeliger dan andere (winter)bestemmingen.  Allereerst zijn de tickets veel goedkoper (v.a. 50 euro retour met Ryanair), betaal je slechts 7% BTW op alles (ja, echt ALLES) en kun je nog met gemak dineren á 20 euro voor 2 personen.
Gran Canaria
5. Genoeg te beleven
Logischerwijs kennen de meeste toeristen Gran Canaria alleen als zon bestemming. Maar wist je dat er veel meer te beleven valt? Ook liefhebbers van fietsen, surfen en golf zullen zich niet snel vervelen. En natuurfanaten moeten zéker een kijkje nemen in de prachtige binnenlanden. Of wat dacht je van een paar overnachtingen in de hoofdstad Las Palmas? Gezellige barretjes, lekker shoppen, heerlijk eten én natuurlijk cultuur snuiven.
Als je het mij vraagt zijn er nog tientallen redenen te bedenken waarom Gran Canaria de leukste (winter)bestemming is. Maar ik nodig je bij deze van harte uit om ze zelf te ontdekken 😉
Meer lezen over Gran Canaria?
Neem dan eens een kijkje op Emigreren Gran Canaria
Las jij de andere tips tegen een winterdipje al?  Neem zeker Hier en hier en hier  een kijkje!

Wat vind jij van dit artikel?