6 dingen die je moet gedaan hebben in Slovenië

Dingen die je zéker moet doen in Slovenië

1. Wandelen naar de mount Vogel. De absolute nr 1 Klik hier

dav

Vlieg jij binnenkort ook naar Vogel?

2. Roeien (of suppen) op het meer van Bled, aanleggen bij het eilandje en er een heerlijke (grote!) bol chocoladeijs gaan eten.  Vergeet echter het meer van Bohinj niet.  Dit minder bekende broertje is minstens zo mooi en heerlijk rustig!

IMG_9272IMG_9312

3. Een hapje eten bij het kleine Italiaans restaurantje  Gostisce picerija.  Een klein, gezellig plekje vlakbij Bohinsjka Bistrica met ontzettend vriendelijke bediening.  Deze rusteloze nieuwsgierigaards, steeds op zoek naar nieuwe dingen, gingen er maar liefst 3 van de 5 dagen eten.  Volledig tegen onze aard in.  Dat zegt voldoende.  Me dunkt.

dav

4. Een dagje naar de Sloveense kust.  Het is er niet groot.  De Sloveense kuststrook is slechts een 45km lang.  Wij vonden ons plekje aan zee in Strunjan.  Het is er redelijk rustig.  Je kan er ook zoutvlaktes bezoeken.  En wie via het nationaal park naar de kliffen wandelt, zou het mooiste strand van Slovenië kunnen bereiken!  Wij deden onze heenrit echter langs (super-) kleine weggetjes, waardoor we ontzettend lang onderweg waren.  Onze voorkeur ging dus naar de zee.  Zo snel mogelijk.  Al staat de wandeling naar de Maanbaai zeker op onze lijst voor een volgende keer!  En de lipizzannerstoeterij.  Die ook.  De kust is zeker een daguitstapje waard!

IMG_9329
Wij reden langs het kasteel van Predjama.  Een erg mooi kasteel dat uit de rotsen lijkt te kruipen.

 

sdr
Offroadroute naar de kust.  Zo ben je natuurlijk wel even onderweg.
IMG_9356
Strunjan
IMG_9357
Beachboy

IMG_9360IMG_9380

 

5. Wandelen naar de Savica watervallen.  De wandeling bestaat uit 500 trapjes is erg goed te doen met (kleine) kinderen.  Het is een leuke wandeling.  Een tof uitstapje.  Zonder meer.  Wat de uitstap voor ons wél geweldig maakte, was de komst van zus en co.  Het werd een topdagje en ook voor onze jongens werd het een uitstapje om in te kaderen.

IMG_8919

IMG_8940IMG_8944IMG_8971IMG_8976IMG_8996

6. Wandelen naar de Vintgarkloof en bij de waterval de voetjes verfrissen in het koele water.  Bij voorkeur buiten het hoogseizoen te doen.  Lees ook zeker deze blogpost!  Ook deze wandeling lukt prima met (jonge) kinderen.  Wandelwagens laat je best thuis…

IMG_9191IMG_9200IMG_9205IMG_9221IMG_9222IMG_9240IMG_9250davIMG_9259sdr

14 gedachten over “6 dingen die je moet gedaan hebben in Slovenië”

  1. Bedankt voor deze informatie
    Wat een prachtige natuur
    Croatie is bij ons gekend, maar Slovenië nog niet. Het staat zeker op ons lijstje

  2. Wauw! Wat een avontuur, wat een beleving. Wat betreft de wandeling naar de Vintgarkloof, is dat niet iets te intensief voor de jonge kinderen?

  3. Heerlijk dat je dit soort dingen benoemd over Slovenië, ben het er helemaal mee eens. 3 jaar geleden deden we een rodtrip door dat prachtige land.

    Toch mis ik nog de prachtige hoofdstad Lubljana die zoveel geschiedenis ademt en erg kleurrijk en overzichtelijk is. Dagelijks kun je gratis tours doen rondom het centrum, erg interessant! En met de auto via het Triglav-gebergte langs de Soca-rivier rijden. De weg is een hoogtepunt op zich, en dan die uitzichten en dat kraakheldere – knalblauwe water. Wauw!

Wat vind jij van dit artikel?