10 dingen die je moét gedaan hebben in de Ardennen

10 Dingen je moét gedaan hebben in de Ardennen:

 1. Steak (of in het seizoen Hertensteak) gaan eten in De Chasselet in Bérismenil.  Ons nummer 1 adresje bij uitstek.  Bij de Chasselet word je altijd met open armen ontvangen.  Kinderen worden er in de watten gelegd.  Honden zijn er meer dan welkom.  Meerdere Vlamingen vinden hun weg naar dit verborgen pareltje, waardoor een avond steevast uitmondt in een gezellig samenzijn.  Hoewel we thuis allesbehalve grote vleeseters zijn, eten we daar steevast steak, die er ronduit voortreffelijk is.
 2. ‘s Nachts een mooi plekje uitzoeken en sterren tellen.  Het is er immers nog donker.  Echt donker.  Zwart.  Geen hand voor je ogen.  Zoek een mooie plek uit en tel…  Wedden dat je de tel kwijt geraakt?
 3. ‘s ochtends naar Boulangerie Bourivain gaan en ter plaatse genieten van een Couque Suisse en een koffietje.  In Wallonië heb je, veel meer dan bij ons, bakkers waar je kunt ontbijten.  Gezellig.  Handig.  En lekker!  Mispak je niet aan de koffiekoeken, want die zijn er GROOT…
 4. Zonnen op het ‘strand’ van Maboge.  Het lijkt een vreemde combinatie… Zonnen… Strand… Ardennen.  Maar wie ooit in Maboge kwam, weet dat dit perfect kan.  Bij de eerste zonnestralen vindt iedereen vlotjes zijn weg naar Maboge Plage; een groot grasveld aan de Ourthe.  Of hoe je het kust-gevoel de Ardennen in krijgt.
 5. De Ourthe afvaren met een kajak (Opgelet… Dit jaar waren er veel bacteriën in het water… Check vooraf even de kwaliteit van het water! ).  Wat is er leuker dan de omgeving verkennen vanuit een kajak?  Je kiest je afstand zelf en een busje brengt je weer terug bij je vertrekpunt.  Er zijn ook verschillende combimogelijkheden.
 6. Genieten van een wandeling in een dik pak sneeuw…  Zoveel sneeuw is in Vlaanderen meestal ver te zoeken.
 7. Frietjes eten bij friterie Lucske.  Omdat een Vlaming toch steeds op zoek is naar lotgenoten… Lekkere frietjes.  Toffe naam.  Lekker Vlaams.
 8. ‘s Ochtends gaan joggen wanneer het bos nog aan het ontwaken is. De sfeer is er magisch.   De lucht is er zuiver.  Heerlijk.
 9.  Op een mooie herfstdag een fikse wandeling maken in het beukenbos van Rendeux.  Het bos lijkt wel een decor van een sprookje.  Prachtige felgekleurde bladeren.  Grote paddenstoelen.  100% genieten.
 10. Een terrasje doen in La Roche en Ardenne en er genieten van een gezellige bedrijvigheid.Ben jij benieuwd waarom wij zo van de Ardennen houden?

  Lees hier en  hier verder!

  Welke plek in de Ardennen is voor jou een must?

 

 

12 gedachten over “10 dingen die je moét gedaan hebben in de Ardennen”

 1. Wat een prachtige foto’s! Vooral die in de sneeuw, dat lijkt me echt heerlijk. Zat er gister nog aan te denken dat het wel weer eens goed mag gaan sneeuwen hier, komende winter. Hou ervan!

Wat vind jij van dit artikel?