Uitstapje maken bij regenweer. Het kan. Bij de grotten van Han: het wildpark

Las jij deel 1 van onze regenuitstap al? Lees het HIER.

 

Na het bezoek aan de grotten, mochten we nog naar het wildpark. Met mooi weer wordt het wandelpad aangeraden. Bij gebrek hieraan kozen wij lekker lui voor het treintje. Overdekt dus. Opnieuw regenproof. Check!

Misschien ben ik echt naïef. Zeer waarschijnlijk zelfs. Maar ik ging er van uit dat dieren in een wildpark ‘los’ zitten. Vrij. Allemaal gezellig samen op een groot domein. In de mate van het mogelijke uiteraard. Ik ben immers geen voorstander van gruwelijke taferelen in het wildpark. Maar lekker natuurlijk dus. Wilde dieren die naast het treintje lopen. Wij hoog en droog. Vlakbij.

Hoe dat dan overigens met het wandelpad moet, had ik me ook al afgevraagd. Een wandeling tussen de beren is misschien wat veel van het goede.

Het begon alvast veelbelovend. De everzwijntjes liepen inderdaad naast ons. Vlakbij. Enkele herten ook. Maar toen waren ze er. De kooien. Alsof je met een treintje over het gangpad van de zoo van Antwerpen rijdt. Kooi na kooi. Jammer. Een gemiste kans.

Bij de beer mochten we even uitstappen. Om dan weer door te rijden.  Niet echt my cup of tea.   Maar ach, t was een heel fijne uitstap. Dat wel. Mooie, gezonde dieren gezien.  Alles netjes verzorgd overigens.  En bovenal; lekker droog gezeten. Perfect dus voor een regendagje in de frisse buitenlucht.

De jongens hadden een fantastische tijd. Mijn verwachtingen lagen misschien wat hoog.  Als je dan toch in de buurt bent, vind ik het erg kleinschalig wildparkje in La Roche bijvoorbeeld prijs-kwaliteit minstens zo fijn. Al hebben ze daar geen beer. Tja.

Al bij al hadden we er wel een heerlijke dag op zitten. Zonder zweetvoetjes. Met frisse buitenlucht. Zonder doorweekte kids. Is het een aanrader bij regenweσer? Ja hoor!

Zoek je nog leuke ideeën voor uitstapjes in de Ardennen?  Neem zeker HIER eens een kijkje voor een top 10 van tofste activiteiten.  Of ga je graag eens naar het labyrint van Barvaux?  Genoeg te beleven in de Ardennen!

19 gedachten over “Uitstapje maken bij regenweer. Het kan. Bij de grotten van Han: het wildpark”

Wat vind jij van dit artikel?