Van vetkuiven en oldtimers. Van polkadots en Pin ups. Van stoere kleuters en ruige opa’s. Blik mee terug op onze jaarlijkse date met Rockabillyday

Het is ons uitstapje.  Ons jaarlijks we-time momentje.  Ons weekendje puur genieten: Rockabillyday.  Of Rockabillyweekend.  Voor wie van één dagje niet genoeg krijgt.  De locatie durft al wel eens te veranderen.  Assenede.  Gent.   Assenede.  Gent.  Maar desondanks blijft het publiek trouw volgen.   Iedereen vindt hét festival van het jaar zonder moeite terug.  En dat begrijp ik, als trouwe fan, maar al te goed.  Want rockabillyday, da’s puur genieten.  Dat is zijn wie je bent.  Extravert of introvert.  Oud of jong.  Of héél jong.  Een heerlijke omgeving.  Een heerlijke mix van festivalgangers.   Denk polkadots.  Kleurrijke jurken en kokerrokken.  Skulls.  Luide motoren.  Oldtimers in alle kleuren en vormen.  Denk vetkuiven en salopetjes.  Tattoos en rode pumps.  Denk Pin up.  Contrabassen.  Check?

 

Hoewel we zelf doorgaans niet al te veel ‘rockabilly’ uitstralen, voelen we ons er helemaal thuis.  Als een vis in het water.   We komen er intussen sinds 2007… Dat moet ergens in de beginperiode geweest zijn.  We hebben het festival zien groeien en zien veranderen.  En ook al gebied de eerlijkheid me te zeggen dat we het vroeger toch nog meer ambiance vonden toen het nog een klein, onbekend festivalletje was.  Toch keren wij ieder jaar trouw terug en genieten we er met volle teugen.

De laatste jaren nemen we ook onze Keereweer mee.  Die misstaat daar allerminst.  De dag afsluiten met een BBQ voor je eigen oldtimertje.  Ontbijt maken ze voor je op de camping.  Dat maakt het af.

Dit jaar liep het allemaal een tikkeltje anders.  We konden ons geen volledig weekend vrij maken, en dus maakten we er een daguitstapje van.  Voor het eerst met de kids.  T was eens wat anders.  Rockabillyday voorziet best wel wat kinderanimatie en onze kids waren razend enthousiast.  Auto’s, moto’s, eten en drinken.  (Een grote pluim trouwens voor het viskraam dat voor uitmuntende én gezonde visburgers zorgde! )

Klinkt als muziek in jongensoren, toch?  Denk er nog een airbrushtattoo bij en de kids waren helemaal verkocht.  Zij tellen alvast af naar volgend jaar.

Vuile handjes en tattoos… Rockabillyday scoort ook bij de kids.

Al vonden wij het stiekem toch wat jammer dat we ons we-time weekendje moesten delen en blijf ik een festival toch meer een grote-mensen-activiteit vinden.

Al ga ik dat hier niet verkocht krijgen.

Vrees ik.

 

 

Welk festival wil jij voor geen geld ter wereld missen?

 

Liever een andere vorm van ontspanning?  Misschien zegt DIT je wel wat?

Of zoek je liever de rust op in de Ardennen?  Klik dan HIER of HIER

 

 

12 gedachten over “Van vetkuiven en oldtimers. Van polkadots en Pin ups. Van stoere kleuters en ruige opa’s. Blik mee terug op onze jaarlijkse date met Rockabillyday”

    1. Ik deed dit jaar Tomorrowland voor het eerst. Fan-tas-tisch is het daar! Zeker proberen tickets te scoren volgend jaar! 🙂 Qua muziek is Tomorrowland helemaal mijn ding. Maar Rockabilly is totaal anders en op een heel andere manier ook geweldig.

Wat vind jij van dit artikel?