Culinair Riga – een feest voor wie houdt van gezellig tafelen!

Riga is dé place to be voor wie houdt van lekker eten en gezellige terrasjes. Weet je niet waarheen? Misschien kan je deze leuke plekjes even uittesten:

COD Robata Grill Bar

Voor de lekkere, verfijnde Japanse keuken moet je bij COD zijn. Een supergezellig restaurant met erg vriendelijke bediening. Wij vonden de porties niet heel erg groot, dus voldoende gerechtjes bestellen is dus de boodschap. Wat we kregen was wel ontzettend lekker!

Skyline Bar, Radisson Blu Latvija Conference

Een must als je in Riga bent: een cocktail drinken in de Skyline Bar. Alleen al er naartoe gaan is een attractie op zich. Want de lift naar de 26ste verdieping van het Radisson Blu hotel, blijkt een glazen lift te zijn die je razendsnel de hoogte in jaagt en je het mooiste uitzicht op de stad bezorgt. Wij dachten dat we tussen een massa zouden terechtkomen, maar op deze trekpleister is het heerlijk rustig. Een plekje aan het raam scoren is dus peanuts! Ga je voor nog meer romantiek? Ga dan tegen zonsondergang… Onvergetelijk!

Folkklubs Ala Pagrabs

Een bekende en erg geliefde plek bij de plaatselijke bevolking. Folkklubs is gelegen in een kelder en de weg er naartoe doet niet meteen vermoeden dat er zich een restaurant schuilhoudt. Supertoffe plek, waar regelmatig live muziek gespeeld wordt. Wij hebben er heel goed gegeten voor een héél schappelijke prijs. Ronduit goedkoop eigenlijk. Sfeervol adresje!

Moonshine Bar

Mag het wat over the top zijn en hou je wel van een tikkeltje kitscherig Amerikaanse inrichting? The Moonshine Bar is een op en top Amerikaans restaurant. Hier kom je niet voor de gezelligheid of de verfijnde keuken, want die sloeg een tikkeltje tegen. Hier kom je voor de sfeer, de live muziek en de cocktails. Plezier gegarandeerd!

Misschien ben je ook wel geïnteresseerd in deze pagina’s:

Verrassend Riga

Sigulda… De perfecte uitstap vanuit Riga

Wat vind jij van dit artikel?