Gezellig Goes.

Zeeland.  We trekken er zo nu en dan wel eens heen om wat uit te waaien.  Vanuit Antwerpen ben je er zo, en er heerst er altijd een soort vakantiesfeer.  Ontspanning.  Rust.  Precies wat we soms missen in Antwerpen.  Precies wat we nodig hadden nu de eerste septemberdrukte voorbij is.  De kids zijn goed gestart op school.  Ik ook in mijn klasje.  Het leven heeft zijn routine terug gevonden na de zomervakantie. Weer wat structuur.  Weer wat orde.  Hoera.

Hadden we dan écht al zoveel nood aan vakantie?  Niet echt natuurlijk.  Maar alle redenen zijn goed om er even tussenuit te knijpen, toch?  En manlief was jarig.  Ik was inspiratieloos.  Dan scoort een verrassingsweekendje altijd goed, nietwaar?  Zeeland dus.  Goes om precies te zijn.

Wat een geluk voor manlief.  Stond de parking tegen ‘s ochtends toch wel helemaal vol oldtimers voor de Zeelandrit zeker?

Ik zocht en vond een fijn hotelletje.  Of hotel liever.  Want het was een serieuze vlaai, dat Van Der Valk hotel.  Van Der Valk – dat gezien hun logo beter de naam Van Der Toekan had gekregen – is een hotel dat op het eerste gezicht nogal Amerikaans oogt.  Jaren 90 – chique.  Een tikkeltje gedateerd misschien.  Op een minder romantische ligging dan wat ik had gehoopt.  Maar tevens ook hét bewijs dat je nooit mag oordelen op het eerste zicht.  Want. Wat. Een.  Hotel!   Wat hebben we hier genoten.  In Van Der Valk.  Of Toekan.  Never mind.

Van der VALK….of TOEKAN?… Wat voor beest is dit nu?

Een standaard comfort kamer heeft er al een aardige grootte.  Een dansje placeren moet zonder problemen gaan.  Niet dat we dat geprobeerd hebben overigens.  Verder krijg je nog een bubbelbad, een strakke badkamer met reusachtige inloopdouche en een zonnig overdekt terras.  Bij dat laatste moet je het schilderachtige decor met prachtige landschappen er zelf bij fantaseren.  In werkelijkheid kijk je uit op de autosnelweg.  Een mens kan niet alles willen, nietwaar?  Om maar te zeggen, de kamer was top.

Het personeel ontzettend vriendelijk.  Het restaurant erg druk bezocht.  En wij begrepen later ook waarom.  Het eten was er fan-tas-tisch.  Verfijnd.  Lekker.  Prijs-kwaliteit een toppertje.  Niet meteen wat je verwacht van een hotelrestaurant.

En had ik het al over het ontbijt gehad?  Het is zover.  Van Der Valk heeft mijn nummer 1 ontbijtbuffet van Intellhotels Rotterdam van de troon gestoten.  Dit was zonder overdrijven het lekkerste en tevens gezondste ontbijt dat ik ooit op hotel at.  Granen, pitten en zaden.  Smoothies en fruitsapjes.  Eitjes in alle vormen en maten.  Warm buffet.  Koud buffet.  Pistolets.  Brood.  Yoghurt in allerlei smaakjes.  Heerlijke rosbief.  Ik kan nog wel even doorgaan.  Wij hebben de rest van de dag niet meer gegeten.  Dat zegt wel wat.

Ik kan het je als lezer niet kwalijk nemen dat jij nu vermoed dat ik een gesponsord artikel schrijf en dat dit alles wellicht met een korreltje zout ( zelfs dat was gepersonaliseerd met de Van Der Valk- Toekan) genomen moet worden.  Niets is minder waar.  Niks sponsoring.  T was er gewoon goed.  Dan mag het ook gezegd worden.  Hup naar booking.com dus, en vastleggen dat hotel!

 

 

 

Goes dan.  Geen idee wat ik daar van kon verwachten.  Weinig dacht ik.  Wel, eigenlijk is het best een tof stadje.  We hadden het er echt naar onze zin. Leuke winkeltjes.  Toffe sfeer.  Leuke terrasjes.  Precies wat we zochten.   Combineer Goes met een dagje Middelburg en je hebt er een fijn gevuld weekendje op zitten!

Wij hadden een heerlijke lunch in Lunchcafé Stadhuis.

Gezellig Goes
Ja hoor, in Goes kan je shoppen! Hoera!

Zoek jij nog een fijn cadeautje voor je jarige partner?  Hup, naar Goes dan!

Benieuwd naar het vervolg?  Lees HIER het vervolg: Magnifiek Middelburg.

Kom jij wel eens in Goes?  Of ben jij misschien ook zo’n Van Der Valk – fan?  Laat het me weten!

 

 

24 gedachten over “Gezellig Goes.”

  1. Ik ben wel eerder in Van der Valk geweest en wist dat de kamers veel mooier zijn dan de reputatie die ze eigenlijk altijd hadden. Goes ken ik eigenlijk niet zo goed, ben er één keertje geweest geloof ik. Maar wel een aanrader dus? Ga het onthouden!

  2. Wat grappig, ik ben hier dus nog nooit geweest. Toevallig had mijn zoon laatst zijn aardrijkskunde toets over Zeeland en nu ben ik helemaal op de hoogte waar alles ook alweer lag 🙂 Eigenlijk zou ik er gewoon eens heen moeten gaan.

  3. Ik ontbijt het liefste in een hotelletje in Engeland. Absoluut niet gezond, maar wel overheerlijk! Jammer dat mijn vriend en ik het zo druk hebben, wij hebben tot nu toe nog nooit tijd gehad voor een weekendje.

  4. Zeeland is inderdaad echt fantastisch, als je daar aankomt ben ik altijd gelijk in de vakantiestemming (al moet ik juist vanaf boven naar beneden om er te komen haha) Goes heb ik nog nooit eerder aangedaan, maar wie weet. Ik vind Zierikzee bijvoorbeeld zelf ook een hele leuke stad.

Wat vind jij van dit artikel?