Vignettenfratsen 2.0… Hoe een vignet ons ook dit jaar een paniekje bezorgde…

Na onze vignetperikelen in Slovenie vorige zomer, wisten we het zeker: ons zouden ze nooit meer liggen hebben met een vignet!
En een voorbereid vrouw is er twee waard, toch?

Ruim op rijd kocht ik dus bij Auto5 reeds mijn 2 vignetjes voor Zwitserland: eentje voor de auto, eentje voor de Keereweer.
80 euro armer waren we, maar we konden in ruil op onze twee oren slapen, zouden niet moeten wakker liggen van péage in Frankrijk en zouden gewoon de kortste route nemen naar La Bella Italia.

Niets kon ons nog stoppen.

Hoewel.

Dat was  buiten manlief gerekend.

Hoe hij het precies voor mekaar kreeg, blijft mij aan raadsel. Feit is dat in een vingerknip het vignet tussen een gleufje van het dashboard schoof en verdween in de auto.
Ergens.
God mag weten waar.
Het vignet hadden we dus wel degelijk bij. Al wisten we nu al zeker dat de Zwitserse douane niet meteen happig zou zijn om te komen zoeken.

En dus haalden we alle hulpmiddelen uit de kast.
Een mes met dubbelzijdige kleefband.
Een breinaald.
Een zakmes.

Tevergeefs.

Het koppige ding bleef roerloos in de donkere leegte van die veel te grote bak die Spacetourer heet.   Blijkbaar vullen ze bij Citroën toch niet alle ruimtes functioneel in.
De snoodaards.

En dan.
Net op het moment dat we ons hadden neergelegd bij het feit dat mijn goede voorbereiding dit keer volledig zinloos en overbodig was geweest, dook daar een klein oranje hoekje op.
Aan de Prittbuddies.
Die op hun beurt bengelden aan het zakmes.

Jawel.
Wij vertrekken dit jaar goed voorbereid op vakantie.
Met een uurtje vertraging, maar zonder vignetperikelen in Zwitserland. En koop jij binnenkort ook een Spacetourer? Wees dan gewaarschuwd. T is een grote bak vol verborgen holtes. Waar geen mens nog aan kan.

T is maar dat je t weet.

Heel binnenkort meer over onze kampeerreis naar Italië!

Wat vind jij van dit artikel?