Vakantie in eigen land. Op retraite in de Ardennen.

Hoe graag ik ook reis.  Hoe graag ik ook de hele wereld zou rondtrekken, hoe verder hoe liever.  Hoeveel verre reizen ik ook nog op mijn bucketlist mag hebben staan.  Af en toe is er gewoon niets beter dan vakantie in eigen land.  Vakantie nemen op een plekje dat je door en door kent.  Een plekje waar het gewoon fijn vertoeven is.  Zonder toeters en bellen.  Zonder maandenlange planning.  Zonder een aanslag op je bankrekening.  Een plekje waar je lastminute steeds terecht kan.  Waar het altijd een beetje thuiskomen is.  Dat plekje heet Hubermont.  De Ardennen.  Of de Dardennen, zoals onze kids zouden zeggen.

Een jong hert in de Ardeense bossen

We komen er intussen reeds jaren.  Het is onze tweede thuis geworden en ons toevluchtsoord als het in Antwerpen wat te druk wordt.  Ver weg van alle stress.  Ver van alle mensen.  Ver van iedere vorm van techniek.  Ver weg in het diepe bos.  Geen Wifi.  Met wat geluk een beetje telefoonbereik.   Op een zonnepaneeltje na geen elektriciteit.  Geen TV.  Triestig?  Eerder een opluchting.  Een bevrijding.  Pure rust.  In de puurste zin van het woord.

sprookjesbos…

De Ardennen.  Dat is ‘s nachts wakker worden van het donker.   Echt donker.  Pikdonker.  Het donker dat wij hier niet meer kennen.  Geen hand voor je ogen kunnen zien.  Da’s even wennen.

De Ardennen.  Dat is vleermuizen voorbij zien fladderen als je ‘s avonds op je terras geniet van een La Chouffe en een  ‘Flûte rochoise ‘.

De Ardennen.  Dat is een aanslag op je gewicht met door goede leven daar.  Maar anderzijds ook dé ideale sportomgeving.  Fietsen, mountainbiken, wandelen, joggen.  Je zal het geweten hebben.  Heuvels in overvloed.  Voor iedereen wat wils.

Met de greyhound op stap. Ardennen op z’n best
Het everzwijn. Een trouwe Ardennenbewoner
Het belooft een koude winter te worden;.. 🙂

 

De Ardennen.  Dat is af en toe eens een fikse wandeling maken om dan weer een dagje lekker lui te genieten van de omgeving.  Herten zoeken in de verte.  Roofvogels tellen.  Agie en Jokke spelen in een riviertje.  ‘s Zomers badderen in de rivier.  Wandelen in prachtig gekleurde beukenbossen in de herfst.  Sleepret in de winter.  Genieten van de eerste zonnestralen in de zomer.  Druk is het er nooit.  Het is mijn stukje mindfullness.  Mijn rustoord.  Retraite.  Hoeveel ik ook van spektakel hou, de grootsheid van de natuur opzoek, de hele wereld gezien wil hebben.  Met een oldschool Ardennenreisje is niks mis.  Integendeel.  Probeer het ook maar eens!

 

Jong geleerd… Stappen in de Ardennen

 

Zoek jij nog leuke ideeën voor uitstapjes in de Ardennen?  Lees dan zeker mijn Ardennen-blogs HIER en HIER en HIER

48 gedachten over “Vakantie in eigen land. Op retraite in de Ardennen.”

  1. Mooie foto’s! Ik ben ook graag op reis maar Nederland heeft ons zoveel moois te bieden! Dat je dat je daar dus eigenlijk niet voor weg hoeft!

  2. Mooie foto’s! De Ardennen zijn echt heel fijn en precies zoals je omschrijft lekker rustig. Het wordt tijd dat we hier ook weer is zo een weekend of weekje weg plannen die kant op 😀

  3. Voor vermaak hoef je inderdaad niet het land uit. Retraite Ardennen ben ik nog nooit geweest. Ik ga je blog aan mijn man laten zien. Misschien wel leuk voor volgend jaar 🙂

  4. Vind het leuk om te lezen hoe jij jouw gevoel bij deze plek zo mooi weet te omschrijven! Zelf ben ik nog nooit in de natuur van de Ardennen geweest, maar een citytrip naar Dinant staat hoog op mijn wishlist!

  5. Erg mooie ode aan “onze” Ardennen. Als kind ging ik er elke vakantie naartoe omdat mijn ouders er een huisje hadden. Het is nu al enkele jaren verkocht, en ik kom er niet zo veel meer. Omdat het vroeger zo “vanzelfsprekend” was, kan ik eigenlijk nu pas de schoonheid van dat stuk België waarderen. Ik probeer er elk jaar minstens 1x terug te keren…

Wat vind jij van dit artikel?