Regenweer aan de zee? Met deze activiteiten is je reisje niet om zee-p!

Dit weekend waren wij aan zee.  Denk jij dan ook spontaan aan een zacht briesje?  Voetjes in het zand met een lekkere cocktail in de hand?  Pootje baden in de lieflijk wiegende golven?

Think again.

Rotweer was het.  Het zachte briesje werd een stormwind die tegen 95km/uur tegen de ruiten van ons appartementje sloeg.  De voetjes werden verpakt in rubberlaarzen en de lekkere cocktail maakte plaats voor een warme chocomelk.  Pootje baden in deze verwoestende metershoge golven was niet meteen een aanrader.  Rotweer dus.  En toch hebben we een gewéldig weekend achter de rug.  Mét blije kids.  En zonder al te natte voeten.

regenweer
winterjassen in mei…

Ben jij ook aan de Belgische kust met een al even Belgisch weertje?  Voor deze activiteiten heb je alvast géén hittegolf nodig:

  • Een stevige bries is geen spelbreker als het om gocarts rijden gaat.  Voor het huren van een gocart trekken wij meestal naar Nieuwpoort.  Daar heb je véél meer ruimte dan ‘bij ons’ in Oostduinkerke én veel keuze aan leuke gocarts.  Onze jongste is nog gemakkelijk te plezieren en is al door het dolle heen bij het zien van gelijk welke politiekar of ijskarretje.  Voor de oudste mag het al iets specialer zijn.  Zijn oog viel op een ligfiets – of lig-gocart… hoe het ding ook moge heten.   Koud?  Niet voor deze vrolijke trappers!  Wij bibberden intussen uit ons vel, maar ach… blije kinders, blije ouders zeker?

    Aan plek geen gebrek!
  • Hoge golven zorgen alleen maar voor extra plezier als je gaat wavekarten.  Deze topactiviteit is al toegankelijk voor kids vanaf 8 jaar.  Lees er snel over op deze pagina.
  • Mag het iets héél kleinschalig en goedkoop zijn?  Met kleine kinderen trek je tijdens je verblijf in Oostduinkerke steevast naar ‘De Hoge Blekker’, een hoge duin waar je heerlijk kan rollen, sleeën, lopen, schuiven,…  Voor ouders dé perfecte intervaltraining – klim de berg maar eens een keer of vijf op – voor kinderen een heerlijk tijdverdrijf.  De Hoge Blekker was in mijn kindertijd al een must-do op vakantie aan zee.  En ook al zag de berg er door kinderogen toch nog net ietsje hoger uit, hij blijft voor ontzettend veel plezier zorgen voor jong en oud.  Mooi weer is overigens geen must, al schuif je bij droog zand wel nét dat tikkeltje sneller naar beneden.
  • Staat bij ons ook steeds op de planning: een strandwandeling van Oostduinkerke naar Nieuwpoort.  De heenweg liefst over het strand.  Is de wind té fel, wandel je door de duinen.   Tussen Oostduinkerke en Nieuwpoort is het heerlijk verstoppertje spelen in die duinen.  Een leuk tussenstopje dus.
  • Heb je toch te maken met zo’n dag waarbij regendruppels regenvaten worden?  Waarbij je na 10m wandelen zo doorweekt bent dat je bedenkt dat het aantrekken van zwemkledij wellicht zinvoller was geweest?  Dat de lucht er zo dreigend uitziet dat hopen op 5 minuutjes zonneschijn wellicht ijdele hoop is?  Zo’n dag dat de weersvoorspellingen weercijfertje 1 geven…omdat weercijfer 0 waarschijnlijk gewoon niet bestaat?
    In dat uitzonderlijke geval is er nog altijd SunParcs.  Hoe-‘zee’! Hoewel subtropische zwem’paradijzen’ voor ons niet echt de definitie van ‘Paradijs’ waard zijn en we aan binnenspeeltuinen doorgaans een lichte hekel hebben, viel SunParcs op deze troosteloze dag als een geschenk uit de – grauwe – hemel.  Lichtjes gedateerd, die SunParcs, maar who cares?  Onze kids hadden er de tijd van hun leven: Zwembad én binnenspeeltuin op één locatie.  Halleluja!  De hemel op aarde voor onze jongens.  En onder het motto ‘Nat worden we toch’ konden wij alleen maar met volle teugen genieten van het plezier van onze kleine waterratjes.
  • Sluit je de dag graag af met een heerlijk dinertje?  Probeer de Spelleplekke eens…  Samen garnaaltjes pellen bij het aperitiefje.  Heerlijk smullen van locale gerechten.   Een fijn adresje, ook met kids!Ben je elders in het land, maar toch te maken met regenweer?  Probeer eens een Escape on the roadtips bij regenweer in de Ardennenboek een dagje Prison Escape of ga koeknuffelen.  Plezier gegarandeerd!

 

Dit artikel kwam tot stand door eigen ervaringen en werd op geen enkele manier gesponsord.

Wat vind jij van dit artikel?