10 dingen die je herkent als je met een oldtimer caravan reist

Oldtimers.  Je ziet ze niet zo frequent.  En dat zal je geweten hebben.  Deze 10 dingen herken jij zeker als jij ook zo’n leuk ouderwets sleurhutje achter je auto hebt bollen:

 

 1. Als je al eens een stukje over de autosnelweg rijdt, wordt je binnen de kortste keren ingehaald door iemand die daarom niet noodzakelijk sneller wilde rijden, dan wel gewoon ontzettend nieuwsgierig is naar jouw Oldie.  Kijkfile?  Check!
 2. Of je nu net aankomt op een camping, onderweg gaat tanken of een plaspauze inlast, er wil altijd wel iemand met jou en je oldtimer op de foto..  Een vleugje blush en mascara… Iemand?
 3. Overal waar je komt, gaan er duimen in de lucht.  Zelfs een slaapkopje en wallen aan de ontbijttafel houden passanten niet tegen om bijna juichend voorbij te huppelen richting sanitairgebouw.  Je caravan maakt andere reizigers blij.  Leuk, toch?
 4. Je leert binnen de kortste keren de Nostalgische Campingbuur kennen.  De man of vrouw die bij het zien van je aanwinst weemoedig terugdenkt aan ‘de goeie ouwe tijd’.  De tijd dat ze zelf met een gelijkaardige sleurhut avonturen beleefden en die verhalen enthousiast met je delen.  Willen of niet.  Hadden we een planning vandaag?
 5. Je krijgt dagelijks de verwonderde blik van een campingbewoner wanneer je uit de caravan komt, gevolgd door de vraag “Slapen jullie DAAR.  Met VIER.  In?!”  Jep.  Dicht bijeen is warm.  Toch?
 6. Meermaals per reis vragen mensen ook waar je in godsnaam het chemisch toilet gezet krijgt in zo’n kleine caravan.  Uh.  Chemisch toilet…Oldtimer…? Laat ze maar allemaal op hun chemisch toilet gaan.  Wij hebben het sanitairblok voor ons alleen!
 7. Je krijgt onderweg verschillende aanbiedingen om je caravan te verkopen.  Alsof we vanuit Hongarije weer te voet naar huis gaan.  Een lift. Iemand?
 8. Je legt ontzettend snel nieuwe contacten.  Een oldtimercaravan is immers zoals een hond: mensen spreken je erover aan.  Je hebt meteen een gespreksonderwerp.  En je bent vertrokken voor een gezellige babbel.  Huppekee.  Weer een friendrequest erbij!
 9. Je vindt geen enkele voortent die geschikt is voor jouw caravan.  Buiten formaat.  Te klein.  Te groot.  (En als je er al één vindt,  valt ze in duigen…)
 10. Je wenste dat je 10cm kleiner was.  Of de caravan 10cm breder.  Je hoofdkussen zo dicht mogelijk tegen de muur, zodat je je benen niet de hele nacht hoeft te plooien.  Om dan de eerste nacht na thuiskomst.  Die.  Benen.  Te.  Strekken.  Heerlijk!

17 gedachten over “10 dingen die je herkent als je met een oldtimer caravan reist”

 1. Ik vind ze ook geweldig en zou je ook zeker aanspreken! Haha… Maar ik snap dat het soms een beetje lastig kan zijn. Mensen vergeten gewoon dat iedereen dat doet. Alsof je in de felicitatierij staat bij een bruiloft. 😉

 2. Gehehe, wat een grappige punten allemaal! Ik moet bekennen dat ikzelf ook altijd twee keer kijk naar ‘zo’n ding’ (met alle respect hoor!). Het blijft leuk om te zien!

 3. Ohh zo schattig die oude caravannetjes! Maar snap dat die oldtimers niet alleen maar positieve dingen met zich meebrengen. Net als oude auto’s of oude campers. Maar ik vind het er wel altijd heel authentiek uitzien en kijk eigenlijk altijd om als er eentje langsrijdt.

Wat vind jij van dit artikel?