Wave-watte? Wavekarten in Cadzand: topactiviteit aan zee.

Leuke uitstapjes hoeven niet altijd ver weg te zijn… Zo gingen wij onlangs Wavekarten. In Cadzand. Wave-watte?  Ik had er zelf nooit eerder van gehoord. Maar toen ik het zag passeren bij een zoektocht naar een activiteit die voldeed aan mijn eisen – Origineel. Avontuurlijk. Spannend. Niet TE spannend. Dichtbij – was ik meteen verkocht.

Wavekarten dus.
Zie het als een jetski met een bredere bodem. Weinig of geen kans dus om het water in te duikelen. 100% kans op plezier.

Op een wavekart kan je alleen, per 2 of per 3. Wij waren met ons tweetjes en dat vonden we ideaal. Er zijn behoorlijk wat wavekarts aanwezig, maaar wij waren die dag alleen, dus kregen zowaar een privé uitstapje.

Het idee is heel simpel. Je volgt de begeleider op een minimumafstand van 50m en klaar. Ook de besturing van de boot is eenvoudig. Daardoor is ervaring niet vereist – gelukkig maar, want de tijd dat ik mijn brevet Optimistje varen op zeilkamp haalde, ligt al behoorlijk ver in het verleden intussen – en dus is deze activiteit echt voor iedereen vanaf 8(!)jaar geschikt. Vrijgezellenfeestjes, gezinsuitstapje of – zoals ik – een weekendje weg met de bestie: wavekarten is er dus voor een groot publiek.

Maar wat een plezier, daar op dat bootje! Dankzij de eenvoudige besturing en weinig om je verder over te bekommeren – geen verkeer, geen stoplichten,geen zone 30, geen overstekende kinderen,… – is het gewoon gas open en gaan met die banaan. En dat is ge-wel-dig. Vliegen over de golven en sjeezen op volle kracht.
En heb je net zoveel geluk als wij, zie je misschien vlak voor je wavekart 2x een dolfijn – of een bruinvis? Whatever.. – opspringen uit het glinsterende water. Van een magisch momentje gesproken…

Heb jij ook zin om even uit te waaien?

Eén gedachte over “Wave-watte? Wavekarten in Cadzand: topactiviteit aan zee.”

Wat vind jij van dit artikel?