Roadtrippen in de Rockies. Deel 2: Van Sheridan tot Yellowstone. Van Pinedale tot… ergens in het oosten.

Deel 1 gemist?  Lees zeker eerst even hier.

 

Route 4: Sheridan – Yellowstone NP + Route 5: Yellowstone – Pinedale

 

Yellowstone is ongetwijfeld een van de mooiste parken van de VS.  Wat hebben we daar prachtige dingen gezien!  Alleen…  Die.  Verschrikkelijke.  Drukte.  Waarom gaat iedereen toch net als wij in het hoogseizoen op vakantie?
Waar we in Custer State Park honderden bizons voor ons alleen hadden, stonden we hier 35 minuten in de file.  Jawel.  Omdat er 50 meter verderop een bizon stond.  Vijftig meter verderop.  Terwijl ze in Custer bijna in onze auto sprongen.  De bizon in kwestie kwam.  Zag.  En dacht er wellicht het zijne van.  Genietend van de aandacht.  Genietend van de file die hij veroorzaakte.  Tja.Maar dat neemt niet weg dat Yellowstone adembenemend is.  Het is de thuis van honderden diersoorten.  Je rijdt er van geyser naar geyser.  Van hot spring naar hot spring.  Van mud pot naar mud pot.  Voor de aangename geur moet je het niet doen.  Maar wat een natuurpracht!

yellowstone yellowstone  yellowstone

 

Wij verbleven in Yellowstone National Park en stonden ‘s nachts om 4u (!) op om op berenjacht te gaan.  Mét succes.  Wij vonden er 3.  Telkens op een meter of 10 (!!) van ons.  Van de foto’s moeten we het niet hebben, maar wat een magisch moment dat voor eeuwig in mijn herinneringen blijft.  Enkele dagen later stonden we – eveneens in Yellowstone – oog in oog met een eland.  Op een meter of vijf van ons.  Ver weg van alle toeristen.  Alleen het eland.  En wij.  Gapend met open mond naar deze prachtige kolos.  Onbeschrijflijke momenten om te koesteren.

yellowstone yellowstone

Route 6: Pinedale- Rawlins

De route naar Rawlins bracht ons weer een paar onverwachte avontuurtjes.  Niet spectaculair.  Wel leuk meegenomen.  En dat zijn vaak de leukste herinneringen.  Toch?  Zo kregen we bij het naderen van Lake Fremont plots ontzettend veel zin om met een motorboot te varen.  Niet dat we dat ooit deden.  Niet dat we ervaring hebben met het ‘parkeren’ van een motorboot.  Maar het was fun.  Tof.  Grappig geknoei.  Gezellig geleuter.We waren er overigens helemaal alleen op het enorme meer.  Alleen.  Met het gezelschap van een Amerikaanse zeearend, die ons krijsend om de oren vloog.

Nog een momentje om in te kaderen dan.  Naar goede gewoonte rijden wij steeds op kaart.  Gps, move on.  Manlief rijdt.  Ik lees de kaart.  Perfecte combinatie.  Altijd al geweest. We hebben deze taakverdeling ooit willen omkeren.  Geen goed idee.  Nooit meer.  Ieder zijn talenten.  Kaartlezen dus.

Al moet ik toegeven dat de moed toch wat in mijn schoenen zakte toen de weg steeds smaller werd, het asfalt verdween en we urenlang geen mens zagen.  Geen huis.  Geen auto.  Alleen een zanderig offroadweggetje.  En stof.  Veel stof.  Even dacht ik de rollen toch maar terug om te draaien en zelf achter het stuur te kruipen.  Maar de doorbijter in mij heeft die gedachte snel verdrongen.  We moesten in oostelijke richting.  We reden in oostelijke richting.  We zouden dus op onze bestemming geraken.

Heel even dreigde de paniek het even over te nemen.  Geen kat te zien.  Wat als… we zonder brandstof vielen.  Wat als… we een lekke band kregen… Wat als…   Die paniek werd echter meteen onderdrukt bij het zien van een kudde wilde Mustangs.  Voorbij flitsend.  In rengalop.  Zoiets krijg je doorgaans niet te zien op een Highway.  Magisch.  Ademloos hebben we staan staren naar dit prachtig stukje wilde, pure natuur.  Om vervolgens oostwaarts verder te rijden.  En na vier uur bollen precies uit te komen op de plek die ik in gedachten had.  Nah!

Nieuwsgierig naar het vervolg?  Lees hier deel 3

26 gedachten over “Roadtrippen in de Rockies. Deel 2: Van Sheridan tot Yellowstone. Van Pinedale tot… ergens in het oosten.”

Wat vind jij van dit artikel?