Kamperen aan het water: Camping Zeevangshoeve in Edam

Vorige week trokken wij er enkele dagen op uit met de daktent.  Die mochten we gebruiken en beoordelen dankzij Femke.  En omdat Amsterdam voor ons niet bepaald in de buurt is, verbleven we 2 nachtjes in de nabije omgeving.  En die nabije omgeving werd Camping Zeevangshoeve in Edam.

 

We hadden voor de gelegenheid ook een extra zoontje bij – Peter’s petekindje mocht een keer mee van het kampeerleven komen proeven.  Dus zochten we dé ideale compromis tussen rust en groen enerzijds, en toch voldoende speelruimte anderzijds.  En dat vonden we op deze camping.

Jep.  Ons gezinnetje telde 5 stuks dit weekend!

 

We kregen er een erg vriendelijke ontvangst.  Al zijn Nederlanders naar onze mening quasi altijd de vriendelijkheid zelve en zagen we zelden of nooit een nukkige noorderbuur.  Of hebben we nog niet goed gezocht?
Ineke zocht meteen de beste plaats voor ons gezelschap: dicht bij de speeltuin.  Ver van de grachtjes.  Een zo groot mogelijke plaats.  En die zijn op deze camping doorgaans bijzonder ruim.

De camping is erg rustig en het is er heerlijk vertoeven.  Om het Markenmeer te bereiken moet je slechts een dijk over.  Deze dijk is ook dé ideale start voor fietstochten of een wandeling naar Volendam.  Geen verkeer.  Mooi uitzicht.  Ideaal.

Op de camping zelf is een klein speeltuintje en een speelkamer met kickertafel, televisie,…  Wie veel toeters en bellen verwacht, is hier niet aan het juiste adres.  Animatieteams staan je niet op te wachten en een subtropisch zwemparadijs zou hier staan als een tang op een varken.  Maar kinderen die houden van ravotten, racen met de gocart – of skelters zoals ze hier zeggen – halen hier hun hartje op.  En wie de dag graag afsluit met een shotterkaske – een spelletje tafelvoetbal dus – is hier aan het juiste adres.  Check!  De boerderijdeuren staan steeds open, dus ook dierenliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken.  Voor onze jongens was dit het paradijs op aarde.

Het sanitair is er kraaknet, al kan je niet ontkennen dat de koeien nooit veraf zijn tijdens een douchebeurt.  Je bent dan ook op een boerderijcamping en neemt de koeiengeur – waar ik overigens gelukkig echt een zwak voor heb…. de boerendochter schuilt immers nog steeds ergens in mij – dus voor lief.

Deze camping bewijst alweer waarom Nederland écht een kampeerland is… kamperen is er gewoon altijd tot in de puntjes in orde.  Je zit er ruim.  Proper.  En voordeling.  Nederland op z’n best.

Wij komen zeker terug.  Jij ook?