Cinque Terre… waar #nofilterneeded een utopie blijkt te zijn?

Na het noorden en het oosten van Europa, trok onze Keereweer dit jaar zuidwaarts. Cinque terre stond al erg lang op mijn bucketlist.
Charmant, kleurrijk, fotogeniek.
Dat werd m! Met een overnachting in Zwitserland, ben je er zo. En vanaf camping Mare Monti rijdt een shuttlebus je gratis naar het station. Handig, toch?

Ti amo… al was het met Cinque Terre niet meteen een coup de foudre 😉

Cinque terre zelf vond ik eerder een tikkeltje overroepen.
Een gedoe.
Veel blabla.
T is er absoluut mooi, daar niet van. Maar Italie heeft nog heel wat moois te bieden.
Mooier zelfs.
Ik vond het eerlijk gezegd wat tegenvallen.
Met het prachtige beeld in mijn achterhoofd van felgekleurde huisjes, charmant tegen de rotswanden gedrukt, doe je alle moeite van de wereld om je een weg te banen tussen de mensenmassa op de treinen. Treinen ja, want met je auto ben je er sowieso aan voor je moeite.  Geen auto’s toegelaten, geen betaalbare parkings in de omgeving.
De ticketautomaat in het treinstation geeft geen garantie op een vlotte werking, dus een gezonde portie geduld is hier op zn plaats.  Hou je hoofd er trouwens goed bij, want wij hoorden tijdens ons verblijf vijf keer een verhaal van foute tickets, fout afgestempeld,… Allemaal met dezelfde afloop: €50pp.. onmiddellijk te betalen.
Auwie.
Wees dus gewaarschuwd!

Verder is het tussen de dorpjes onderling ook wachten geblazen op de trein. Wandelen blijkt erg mooi te zijn, maar met 35°c een behoorlijk pittige onderneming waarvoor wij met onze twee jongens vriendelijk bedankten.
En  al is de treinregeling behoorlijk uitgewerkt, je blijft toch afhankelijk van je uurwerk. En dat nam bij ons wat van het ultieme vakantiegedoe af.

De slotjes verraden het al… we zijn hier niet alleen!

Charmant…
is het waarschijnlijk absoluut in het voorjaar. Maar niet in juli, wanneer de laatste vrije  centimeters in de trein aangedrukt worden met nog twee extra toeristen, de temperatuur stijgt tot 40°c…dicht bijeen is warm… en je je niet bepaald op een trein naar een droombestemming waant.

Wie snel is, maakt heus wel hier en daar een ‘toeristloze’ foto … Maar wees realistisch; de brave toeristen stonden achter mij te wachten tot de foto klaar was… 😉

Kleurrijk…
Ik kan alleen maar zeggen: laat je verwachtingen los. Vergeet wat Google Afbeeldingen je voorschotelt… Photoshop heeft overuren gedraaid. Veel overuren. De huisjes zijn net zo kleurrijk als die in andere Italiaanse dorpjes. Of ze waren dringend aan een nieuwe schilderbeurt toe. Kan ook.

cinque terre

Fotogeniek…
Absoluut. Als je over photoshop beschikt. Als je alle toeristen even kan uitwissen. Als je een paar stevige filters ter beschikking hebt. #nofilterneeded? Ik dacht het niet.  Eerlijk is eerlijk.

Zonder filter zien de huisjes er al heel wat minder ‘flashy’ uit…

Hou dat alvast ik je gedachten en je maakt er wellicht een topdag van! Want met de juiste verwachtingen, is het echt wel een fijne plek. Probeer dat vooral te onthouden.

Zoek jij een prachtig alternatiefje? Hou dan mijn volgende blogpost in de gaten!

3 gedachten over “Cinque Terre… waar #nofilterneeded een utopie blijkt te zijn?”

  1. Ik bezocht Cinque terre in de zomer van 2015 en vond het geweldig. Ja het is druk, maar dat is het overal in het hoogseizoen. De wandelingen zijn prachtig, vroeg vertrekken en het is best te doen. Daarna lekker zwemmen en afkoelen. Ik wil graag nog eens terug, maar dan in het voor- of najaar, zodat het nog mooier is, want dan zijn er toch wat minder toeristen!

  2. Beetje een gek artikel.. Wat verwacht je als je in juli op vakantie gaat naar een top toeristen bestemming.. Lege straten?

    Zelf was ik er in september 2015, het was warm maar water mee en lopen maar. In de trein krijg je inderdaad de mooie uitzichten niet, als je gaat lopen wel en het is prima te doen. Loop op je eigen tempo en verdeel je bezoek anders over 2 dagen als je anders bang bent dat je te weinig tijd hebt. Daarnaast kan je ook de boot nemen van het ene naar het andere dorpje, wat je ook weer een andere kijk geeft op de dorpjes.

    Ik heb prachtige foto’s gemaakt toen en zeker geen filter toegepast.
    En, geen toeristen op je foto .. Tja toeristen zijn overal dus dat vind ik helemaal nergens over gaan

  3. Ik heb toch echt prachtige foto’s gemaakt in Le Cinque Terre. Maar iedere fotograaf weet dat de juiste kleuren afhankelijk zijn van het tijdstip waarop je de foto’s maakt. Dus niet overdag als de zon pal aan de hemel staat, maar ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds kort voor zonsondergang. En dan heb je echt geen filters nodig. #nofiltersneeded

Wat vind jij van dit artikel?