USA: The Deep South – Deel 2: Van Memphis tot Cypress Swamp. Alligators in een sprookjesbos

Las jij deel 1 van deze fantastische roadtrip al?

Deel 2: Van Memphis tot Cypress Swamp:

cypress

Wie Memphis zegt, zegt ook Sun Record Studio’s.  Hoewel heel kleinschalig, maakte deze uitstap zo mogelijk nog meer indruk op ons.  Geen over the top show.  Geen blingbling.  Wel een kleine studio waar de tijd is blijven stilstaan.  Alsof Johnny Cash ons ieder moment tegen het lijf kan lopen.  Alsof Jerry Lee Lewis ons zijn Great Balls of Fire  rond de oren kan komen slaan.

Wie nog niet genoeg heeft van alle muziek die deze regio te bieden heeft, kuiert nog even op Beale Street.  Er kan immers altijd nog wat blues bij.  Toch?  Beale street is zowaar het hart van de blues en in het verleden tevens de culturele broedplaats van enkele grote sterren zoals Louis Armstrong en  Johnny Cash.  Nu is Beale Street een kleurrijke verzameling van bars, voodoo kraampjes, nachtclubs en restaurants.  Live bands maken het geheel af.

cypress cypress

Onze route bracht ons vervolgens naar New Orléans, met een kleine tussenstop in Tupelo.  Daar is overigens zo goed als niets te zien.  Maar wil je graag even schommelen op het terras van het geboortehuis van Elvis, zonder dat je ook maar iémand tegenkomt?  Maak dan zeker even het ommetje.  Leuk om eens gedaan te hebben.  En al helemaal leuk dat de toeristen allemaal in Graceland blijven.

Ook de moeite op je weg: Cypress Swamp, een mooi stukje natuur.  Ook daar kleurt de omgeving  tinten groen.  Ook het moeraswater.  Ook de bijhorende fauna.  En die fauna bestaat uit schildpadden en – jawel – alligators.  Vermits we ook daar helemaal alleen waren, was dat laatste toch een tikkeltje eng.  Helemaal alleen tussen deze onbekende bewoners.  Het had iets…. bijzonders.  De omgeving doet verder ontzettend sprookjesachtig aan wat maakt dat dat moment in Cypress Swamp voor mij een van de hoogtepunten op vakantie was.

cypress cypress cypress

cypress

 

Meer lezen?  Op zaterdag verschijnt het derde en laatste deel van deze mooie roadtrip.

Ontdek jij liever een ander deel van Amerika?  Misschien is de Westkust wel iets voor jou?  Of maak je liever een Roadtrip door de Rocky Mountains en Yellowstone?

25 gedachten over “USA: The Deep South – Deel 2: Van Memphis tot Cypress Swamp. Alligators in een sprookjesbos”

  1. Wauw dit is toch gewoon onwijs gaaf om te bezoeken, de Cypress Swamp. Hele vette foto’s heb je ook gemaakt. Snap wel dat je een tikkeltje bang was. Maar ik zou daar zo overheen zijn in zo prachtige omgeving.

  2. Ooh dit is leuk om te lezen! Wij gaan volgend jaar van New York naar Memphis, dan naar New Orleans en tenslotte Orlando. Leuke tips voor Memphis! Die ga ik even meenemen in onze planning 😀

  3. Zelf heb ik familie wonen in Memphis. Wat een prachtige cultuur heerst daar toch! Ik ben echt trots op mijn Tenessee connectie en maak graag ook eens zo’n reis. Geniet er nog van jullie!

  4. Wat een gave roodtrip! Ik ben al wel eens van LA-San Fransicao-Las Vegas gegaan, maar zou deze ook zeker een keertje willen maken. Voor volgend jaar staat wel NY in de planning

Wat vind jij van dit artikel?