Tsjechië voor beginners. Part I

Tsjechië.  Wisten vooraf niet wat we mochten verwachten, waar we zouden terechtkomen.  Niets.  Totaal niets.  Waar begin je dan?  Praktisch gezien bleek het Lipnomeer als eerste kennismaking een logische keuze na een nachtje rijden.  Het meer ligt net over de grens met Duitsland, op een kleine 1000km van België.  En na 1000km vinden wij het de hoogste tijd om even de benen te strekken.  We hoorden vooraf dat het Lipnomeer nogal toeristisch is en waren er bijgevolg niet helemaal gerust in dat we onze draai er zouden vinden, en vooral of er überhaupt wel plaats zou zijn voor onze Keereweer en z’n bewoners.

Al gauw bleek dat ‘toeristisch’ hier toch een iets andere invulling heeft dan bij ons.  Ja, er was nog volk.  Nee, we waren er niet alleen.  Maar druk of toe-ris-tisch zoals wij het kennen vonden wij dit hoegenaamd niet.  Alle plaatsjes voor ons waren nog vrij, en dus keken wij op de camping vanuit onze ligzetel recht het Lipnomeer op.  Glaasje Rosé erbij.  Blokje kaas.  En dat zonder reservatie.  ‘s morgens geen race om strandstoelen vrij te houden.  Geen gevaarlijke drukte in het meer.  Wat gaat iedereen in het drukke Zuiden zoeken terwijl je het hier voor het rapen hebt? Tsjechië.  Noteer alvast voor je volgende bestemming.  Vakantiegevoel…100%!  Of 99.

Eén punt eraf  voor de in onze ogen totaal overbodige kinderanimatie.  Iedere ochtend en avond slenterden de 3 dames in kwestie over het terrein met hun draagbare muziekinstallatie om kinderen te ronselen.  Noem ons gerust ouderwets.  Wij vonden dit in deze setting meer dan overbodig.  Ergerlijk zelfs.  Al doen de meisjes hun werk waarschijnlijk ontzettend goed.  Het klopt gewoon niet.  Zelfs de jongens keken nauwelijks op wanneer het animatieteam passeerde. Ons zegt het niets.  Dat is duidelijk.  Met alle respect voor wie wél op zoek gaat naar campinganimatie voor zijn kroost.  We zijn het niet gewend.  We willen het ook niet leren kennen.

We hadden meer dan animo genoeg in deze streek met meren, speeltuintjes, bobsleeën en rodelbahnen.  De streek is ontzettend goed voorzien op tof, kleinschalig entertainment voor jong en oud.  Er is (in heel Tsjechië trouwens!) een erg mooi fietsnetwerk, een dorpje verderop gingen we bobsleeën, je kan er steppen en bootjes huren…  Hier komen wij vast nog eens terug.  Als we ooit eens graag wat langer terplekke blijven trappelen.  Wie weet.

Het Lipnomeer. In de verte.
sdr
Wij verbleven op camping Frymburk, met een prachtig zicht op het Lipnomeer. http://www.campingfrymburk.cz/nl/
IMG_7585
Frymburk

IMG_7600IMG_7622IMG_7636IMG_7655IMG_7658

dav
Bobsleeën in Lipno Nad Vltavou.

davIMG_7659IMG_7660

IMG_7664
Wat fijn dat er ook aan de amateurfotograaf gedacht wordt! 🙂

IMG_7740

IMG_7743

Ben jij je hart verloren aan Tsjechië?  Leg snel jouw volgende vakantie vast via Footprints Around The World!

Welke plaatsen in Tsjechië zijn voor jou een must-see?

Lees zeker ook het vervolg: Noord-Tsjechië en de Adrspachrotsen

5 gedachten over “Tsjechië voor beginners. Part I”

 1. Net terug van een svr camping in tsjechie.net over de poolse grens in Kralovec..een heerlijke rustige camping met nederlandse eigenaren .die inmiddels ook tsjechisch verstaan
  en spreken .Verse broodjes.en je kunt er bij hen aan tafel aanschuiven om een vorkje mee te prikken .

 2. Deze mooie plaatsen hebben wij ook bezocht.
  Aan te raden is ook het mooie , schitterende Karlovy Vary.
  Camping buiten Praag. Rufus. Zeer handig, zo met openbaar vervoer in Praag.
  Zeer behulpzame camping eigenaar, heeft zelfs routes in. De buurt van bezienswaardigheden. En een super mooi, schoon, modern sanitair gebouw !!
  Nederlandse makelij.

Wat vind jij van dit artikel?