Sigulda… De perfecte uitstap vanuit Riga

Voor wie het graag wat avontuurlijker wil, is een uitstap naar Sigulda vanuit Riga een must!  Je geraakt er gemakkelijk met de trein of de bus.

1.  Bobsleeën!

Onze topactiviteit tijdens ons bezoek aan Sigulda, was de bobsleebaan.  De bobslee gaat het hele jaar door aan een rotvaart van 85km/u naar beneden.  Let op; tijdens de zomer alleen in het weekend!   Heerlijke ervaring!

2. Reuzenrad

Toen we er voorbij wandelden, moesten we er nog om lachen: wat een babyrad is dat!  Tot we boven waren… Het reuzenrad doet wat denken aan de verhalen van Tiny… Tiny gaat naar de kermis.  Tiny gaat in het reuzenrad.

Ik vrees dat het rad ook uit effectief uit die tijd komt.  Qua veiligheidsnormen zou het rad bij ons waarschijnlijk al een jaar of 20 bij het oud ijzer gezwierd zijn geweest.  Maar dat maakt het reuzenrad ook heerlijk oldschool.  Eerlijk is eerlijk.  Ik ben gek op hoogtes, snelle attracties, en een spannende uitdaging nu en dan…. maar… ik was er doodsbang.  Van zodra ons bakje boven de boomtoppen kwam, en wild heen en weer wiebelde door de wind, kon ik alleen maar hopen dat we snel weer met beide voetjes op de grond stonden.   Het vertrouwen in de constructie was niet bijster groot.  Met een enkel kettinkje als afsluiting, de grond zichtbaar onder je voeten…  Al zorgde dat ook wel voor hilarische momenten en dus voor een onvergetelijk moment in Sigulda.

3. Vlindertuin

Je zou er haast naast kijken, maar wat een heerlijk charmant plekje is de vlindertuin in Sigulda.  Slechts een zakdoek groot, dat halfronde gebouw, maar zoveel vlinders!  Het deed me denken aan de tijd dat we als kind naar de vlindertuin gingen.  Opnieuw lekker oldschool.  Nostalgie.  Heerlijk!

4. Kastelen van Sigulda

Sigulda heeft 3 kastelen die beslist de moeite waard zijn om te bekijken.  Verwacht geen spektakel, maar ze mogen er zijn, die kastelen.

 

5. Bungeejumpen, zerglis, wandelen en kajakken

Sigulda leent zich nog tot veel meer avontuur.  Voor deze dingen moeten wij zeker nog een keertje terugkomen!  Welke avonturen heb jij beleefd in Sigulda?

 

Misschien ben je ook wel geïnteresseerd in deze pagina’s?

Verrassend Riga

Culinair Riga… een feest voor wie houdt van gezellig tafelen!

Wat vind jij van dit artikel?