Wildkamperen… Hoe doe je dat? – Tips en tricks door Tom Outdoor

Het kampeerseizoen komt er weer aan.  Krijgen jouw kampeeravonturen voor 2018 ook al stilaan vorm?  Samen met enkele gastbloggers, zet ik de komende weken tips en tricks online over kamperen.   Deze week: Alles wat je moet weten over wildkamperen door Tom Outdoor. 
Veel leesplezier! 

 

Lees in dit artikel de tips & tricks van het wildkamperen! Waar ga je slapen? Waar ga je niet slapen? Wat is er verder belangrijk bij het wildkamperen?

Ik, Tom Outdoor, vind wildkamperen een gave uitdaging! De ervaring van het kiezen van een slaapplek, het zelf bouwen van de slaapplaats en het dan overnachten op deze locatie vind ik een enorme kick geven. Lees hier mijn tips over het wildkamperen.

Locatie vinden

Bij uitzoeken van een plek om te overnachten zijn een paar dingen belangrijk. Als eerst de beschutting.
Is de locatie beschut tegen wind en regen? Kies deze plek dan!  Het scheelt het bouwen van een plek om te slapen.
Als tweede is de ondergrond belangrijk. Als de ondergrond vlak is en er weinig spullen op de grond liggen is dit ideaal. Is er geen vlakke plek te vinden? Ga dan met je voeten omlaag liggen, ga je met je hoog omlaag liggen krijg je hoofdpijn.
Verder is de omgeving belangrijk. Is er water en eten in de buurt is de locatie ideaal. Hoe verder weg er drinkbaar water is, hoe minder goed de locatie. Deze dingen bepalen hoe goed de locatie is waar je gaat overnachten.

wildkamperen

Eigen ervaringen

Zelf heb ik al in verschillende landen en vele locaties wild gekampeerd. In grotten, in bossen,  in de bergen. In verschillende landen.  Van Luxemburg tot Frankrijk en België. Maar de meest vette ervaring vond ik toch het paalkamperen in Nederland. Dit is in Nederland de enige legale manier om wild te kamperen. Deze ervaring vond ik zo gaaf omdat ik toen helemaal alleen op pad ben gegaan en ergens in mijn eentje ben gaan slapen. Wil je hier meer over lezen? Check dit artikel  hierover op mijn website.

wildkamperen

Algemene tips

Ondanks dat het erg spannend klinkt om te gaan wildkamperen is het erg gaaf om te doen. Als je twijfelt, zou ik het zeker gewoon proberen! In West-Europa kan er niet heel veel mis gaan met wildkamperen! Wil je het proberen maar niet zonder goede kennis? Vraag mij gerust om meer informatie via de mail info@tomoutdoor.nl. Check ook mijn paklijsten op mijn site.

Benieuwd naar mijn verdere avonturen? Check mijn website en sociaal media.

Facebook: TomOutdoor 

Instagram: TomOutdoor

 

Wat vind jij van dit artikel?