Weg in de wintermaanden: Tenerife – Door Ilse

Reeks: Weg in de wintermaanden.

In de aanloop naar de winter ging ik met enkele gastbloggers op zoek naar fijne bestemmingen tijdens de wintermaanden.  Het resultaat is deze Reeks: Weg in de wintermaanden.

Deze week:  De winter van Ilse van Avonturen sparen.

Zij neemt jullie graag mee naar het heerlijke Tenerife!   Lees, geniet, en boek asap jouw ticket naar de zon! 

 

Tenerife is één van de Canarische eilanden horend bij Spanje. Je vliegt er in ongeveer 4,5 uur vanaf Nederland naartoe. Er is een subtropisch klimaat in Tenerife, wat ervoor zorgt dat het gedurende het hele jaar lekker weer is. Zelfs in de wintermaanden is de gemiddelde temperatuur nog rond de 20 graden.

Tenerife

Tenerife is een veelzijdig eiland, terwijl het misschien wel alleen bekend staat om ‘zon, zee, strand’. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van zon, zee en strand. Maar Tenerife heeft zoveel meer. Het is het waard een auto te huren om zo het eiland te ontdekken. De afstanden tussen de hot spots in Tenerife zijn niet zo groot. De volgende vier plekken mag je volgens ons niet missen tijdens een bezoek aan Tenerife.


Teide
Een bezoek aan El Teide mag absoluut niet ontbreken als je Tenerife bezoekt. El Teide is een hele grote en prachtige vulkaan. Rondom de vulkaan vind je Parque Nacional del Teide. Het is voor ons het mooiste natuurpark wat we ooit hebben bezocht. Je kunt er met de auto doorheen rijden en op verschillende punten stoppen om te genieten van de natuur.
Ieder plekje heeft zijn eigen charme en het landschap is heel afwisselend. Zo zie je indrukwekkende rotspartijen en op andere plekken weer veel groen.

Tenerife

 

Masca
Masca is een klein dorpje in de bergen. De weg erheen mag je best wat uitdagend noemen. Maar als je er eenmaal bent heb je fantastische uitzichten over de baai. Je kunt een wandeling maken naar de baai. De wandeling is best pittig en best lang tot je het strand bereikt. Niet zo geschikt voor kleine kinderen. Meer lezen over de wandeling door Masca.

Tenerife

Santa Cruz
Santa Cruz is de hoofdstad van Tenerife. Er zijn allerlei gezellige pleinen, waar je op een terrasje een lekker ijsje kan eten. Ook kun je er lekker shoppen. Je kunt door Santa Cruz prima wandelen, maar je kunt ook een hop on- hop off bus nemen. Vlakbij Santa Cruz ligt
Playa de las Teresitas. Denk aan prachtig wit zand, zee en mooie palmbomen. Als je wat verder de berg op rijdt, heb je een prachtig uitzichtpunt over het strand. Het zand komt uit de Sahara. Het is er adembenemend mooi.

TenerifeSiam Park
Siam Park is een groot waterpark, wat leuk is voor zowel jong en oud. Je vindt hier allerlei waterattracties. Van een waterspeeltuin voor kleine kinderen tot een gigantische steile glijbanen, waar je langs haaien glijdt. Niet voor niets is Siam Park uitgeroepen tot het nummer 1 waterpark van de wereld. Wij hebben hier een topdag gehad.

 

Ligt jouw reis naar Tenerife al vast?

 

 

Dit artikel is geschreven door Ilse, zij schrijft over reizen en uitstapjes met kids op avonturensparen.com. Je vindt Avonturen Sparen ook op Facebook en Instagram.

Las jij de andere artikels uit deze reeks ‘Weg in de wintermaanden’ al?

Je vindt ze HIER

Op mijn website vind je een aantal affiliate links, zoals de banner hierboven.  Boek of koop je iets via deze link, verandert er voor jou eigenlijk helemaal niets.  Je betaalt niets extra.  Wel help je mijn website ermee 🙂 En daar ben ik jou natuurlijk heel erg dankbaar voor! 

Wat vind jij van dit artikel?